Svenskt havreris – ett utmärkt alternativ till ris
Havreris från Frebaco Kvarn är ett svenskt, närodlat och klimatsmart alternativ som vann Livsmedelspriset 2020. Vi bad Martin Pardell, marknadschef för Frebaco Kvarn berätta mer.
Läs mer
”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.”
Havreris från Frebaco Kvarn är ett svenskt, närodlat och klimatsmart alternativ som vann Livsmedelspriset 2020. Vi bad Martin Pardell, marknadschef för Frebaco Kvarn berätta mer.
Läs mer
Smak av Gotland levererar kött från ört- och kalrika marker. Vi bad Thomas Östlund, vd på Svenskt butikskött att berätta mer.
Läs mer
Bua Shellfishs havskräftor och färskskalade räkor fiskas i Skagerak/Kattegatt och landar på västkusten. Läs om var du kan köpa dem, hav till bord och varför Från Sverige är viktigt.
Läs mer
Biodlingsföretagarnas undersökning visar att 93% av svenska konsumenter anser att tydlig ursprungsmärkning underlättar vid köp av honung. Från Sverige-märktet visar vägen.
Läs mer
Livsmedelsdagarna 2021 har tema är ”Rebuild Better – för en hållbar framtid” och konferensen planeras hållas i Tylösand den 20-22 oktober. Från Sverige är stolt huvudsponsor.
Läs mer
På natursköna Österlen bland guldgula rapsfält ligger Gunnarhögs Gård. Vi bad Anja Persson att berätta mer om gården, rapsoljan och varför Från Sverige-märkningen är viktig.
Läs mer
Ska du på picknick eller ta med något gott till grillbuffén? Här är tips på sommarfavoriter från Jessies Sommarström, kreativ ledare på Urban Deli i Stockholm.
Läs mer
När du köper potatis från Outinens är den odlad norr om 63:e breddgraden, eller i ”Potatisens Champagnedistrikt” som vd Karl-Johan Outinen kallar det.
Läs mer
Lagom till glassäsongen har SIA Glass släppt Glassrapporten 2021 – en rapport om glassproduktion, ursprung och transporter. Svenska folket vill äta svensk glass!
Läs mer