från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Sommartid är grilltid – bästa grilltipsen får du här

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Starka korvar, hamburgare, grillspett, biff, filé, karré, flintastek – kött i alla dess former blir extra gott på grillen. När du grillar kött så välj gärna en styckningsdetalj med insprängt fett eller fettrand, eftersom fettet bidrar med smak och saftighet. Griskött och färsbiffar ska vara genomstekta medan lamm och nötkött kan vara rosastekta.

Har du koll på vilka detaljer som passar bäst för indirekt grillning? Visste du att du kan förbereda köttet genom att förkoka det om du ska ha grillfest för många? Och hur får du köttet, korven och grönsakerna att bli jämnt grillade på grillspettet?

Om det och mycket annat, som gör att du lyckas med köttet på grillen, kan du läsa här.

Till grilltipsen

Lär mer om svenskt kött  och charkuterier

Relaterade inlägg

Från Sverige fyller 8 framgångsrika år

Hurra! Idag är det 8 år sedan Från Sverige-märkningen lanserades! Den frivilliga ursprungsmärkningen har haft rekordfart sedan start. Här kan du läsa mer om initiativet till märkningen och ta del av några nedslag från märkets första 8 år.

Hemköp Torsplan, Stockholm — vill gärna ha demo och gavelexponering

På Hemköp Torsplan i Stockholm jobbar Tobias Backman och Vilhelm Eriksson. ”Vi ser positivt på Från Sverige-skyltar, särskilt om de tillför värde för kunden genom att göra det lättare att hitta svenska produkter.”

City Gross Stora Bernstorp — all form av skyltning är av värde

Patrik Hansson är butikschef på City Gross Stora Bernstorp, Malmö. På frågan om att skylta upp butiken med Från Sveriges skyltmaterial menar han att all form av skyltning är av värde.