Grattis till finalisterna i Årets Kock 2017
Under semifinalen Årets Kock 2017 var vi på plats och informerade om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige och Kött från Sverige.
Vi ställde ut tillsammans med LRF, som var Silverpartner för tävlingen. Jimmy Eriksson, Årets Kock 2016, bjöd på härliga smakupplevelser på bland annat svensk potatis och svenska äpplen i montern.
På förmiddagen höll vi ett seminarium tillsammans med Helena Rimfors, Äppelriket, där Helena talade om ”Svenska äpplen och päron, mer än bara kaka”, och Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning, talade på temat ”Utmärkt frukt Från Sverige, den nya ursprungsmärkningen”.
Vi gratulerar finalister till vinsten – och tack för alla trevliga kontakter under dagen.
Finalisterna i Årets Kock 2017 är klara
Semifinalen i Årets Kock 2017 är avslutad, och av 18 fantastiska kockar har nu 8 tagit sig vidare och säkrat sina finalplatser i finalen den 2 februari 2017 på Malmö Arena. Ett stort grattis till vinnarna, och nu börjar resan mot att utse nästa svenska mästare i professionell matlagning.
De som tävlar i finalen av Årets Kock 2017 i Malmö är:
- Johan Backeus, Aveqia, Stockholm
- Jesper Bogren, Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg
- Olle Broström, Fotografiska Stockholm AB, Stockholm
- Martin Hansen, Grand Hotel i Lund, Lund
- Oskar Mendelin, Galleriet på Görvälns slott, Järfälla
- Luqaz Ottosson, Luqaz MAT, Visby
- Magnus Persson, Restaurang Hillenberg, Stockholm
- Sebastian Thureson, Lilla Ego, Stockholm.
Läs mer om Årets Kock 2017