från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Bilder från premiär och pressträff för Från Sverige

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Den 20 april var det premiär för varor märkta med den nya frivilliga ursprungsmärkning Från Sverige och Kött från Sverige i de svenska butikerna. Här är bilder från pressträffen.

Vid en fullsatt pressträff på Restaurang Hjerta i Stockholm klippte landsbygdsminister Sven-Erik Bucht det blågula invigningsbandet med hjälp av Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning AB.

Svensk Dagligvaruhandel, LRF och Livsmedelsföretagen

Maria Forshufvud inledde pressträffen med att berätta om märkningen och hur det kommer att göra det enklare för konsumenten att hitta och välja svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Därpå talade Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel och ordförande Svenskmärkning AB, Åsa Odell, vice ordförande LRF, Marie Söderqvist, vd Livsmedelsföretagen och Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister.

Visade urval av godkända varor

Vid pressträffen visades ett urval av varor som är godkända för märkningen Från Sverige och Kött från Sverige. Vissa av de märkta varorna kunde redan under premiärdagen köpas ute i butikerna runt om i landet.


Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB


Marie Söderqvist, vd Livsmedelsföretagen


Åsa Odell, vice ordförande LRF


Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel och ordförande Svenskmärkning AB


Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister

 

Relaterade inlägg

Företagsinbjudan: Uppstartsmöte för Från Sverige-veckorna 2024!

Är du märkesanvändare? Då är det dags att boka in Från Sverige-veckorna 2024 om du inte redan har gjort det. Välkommen till uppstartsmöte fredagen den 19 april.

Företagsinbjudan: Smaka på Från Sverige minimarknad 2024

Minimarknaderna Smaka på Från Sverige 2024 är en aktivitet i utvalda butiker i samband med Från Sverige-veckorna. Nu bjuder vi in intresserade företag att vara med.

skyddade beteckningar

Här är alla livsmedel med skyddade beteckningar

Vad har Kalix löjrom, Svecia och falukorv gemensamt? Jo, de alla har skyddade beteckningar! De beteckningar som är skyddade får bara användas vid märkning av livsmedel som framställs enligt särskilda recept och vissa andra villkor. Lär dig mer här!