från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Kött från Sverige ersätter märket Svenskt kött

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Efter en lyckad etablering av den numer välkända märkningen ”Svenskt kött” kommer nu den nya utökade frivilliga ursprungsmärkningen ”Från Sverige” med en egen symbol i blått och gult.

Märkningen är ett svar på konsumenternas ökade efterfrågan på alla typer av svenskproducerade livsmedel. Ursprungsmärkningen ”Från Sverige” är frivillig och kan sättas på alla typer av livsmedel som uppfyller kriterierna. För kött och charkuterier används märkningen ”Kött från Sverige”.

Märkningen Svenskt kött fasas ut under 2016

För att underlätta för konsumenterna kommer märkningen ”Svenskt kött” efter en övergångstid under 2016 att fasas ut. Alla företag som idag använder ”Svenskt kött” får ansöka om den nya märkningen hos Svenskmärkning AB. Svenskt kött och Svenskmärkning AB kommer gemensamt att informera samtliga nuvarande märkesanvändare om förändrade rutiner.

Märkningen Kött från Sverige

Produkter som märks med Kött från Sverige ska innehålla 100% svenskt kött enligt kriterierna. Om det är en sammansatt produkt, som till exempel korv, ska den därtill innehålla minst 75% svenska råvaror. Läs mer om Svenskt Kött.

Relaterade inlägg

minismörgåstårta

Mackanskost tipsar – minismörgåstårta till påsk

Nu till påsk tipsar så tipsar Marcus Frank att njuta av den älskade smörgåstårtan i en ny variant – som minitårta! Här kan du se när Marcus gjorde sin minismörgåstårta och ta del av receptet.

Lavina Årets Pelargon

Sunrice Lavina är Årets Pelargon 2024

Årets Pelargon 2024 är här! Den heter Lavina och har täta blomställningar i vackra toner av violett som för tankarna till ljus lavendel. Titta efter märket Från Sverige när du väljer pelargon!

Svenskt står starkt i både attityd och handling

Nu är Attitydmätning 2024 här som tagits fram av Demoskop på uppdrag av Svenskmärkning — en undersökning om kännedom, kunskap och attityder till ursprung på råvaror och livsmedel.