från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Zeta har nu lanserat en svensk grillost

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

För de som vill njuta av en halloumiliknande grillost med svenskt ursprung har nu Zeta lanserat en grill- och stekost tillverkad på svensk mjölk! Zeta märker sin grillost med ursprungsmärkningen Mjölk från Sverige. Vi bad Måns Falk, informationsansvarig på Zeta, att berätta mer om bakgrunden till den svenska grillosten och varför de valt att märka med Mjölk från Sverige.

zeta grillost

Berätta om er och den svenska grillosten!

– Zeta är ett svenskt varumärke som har funnits på den svenska marknaden sedan 1971 och distribueras av det svenska familjeföretaget Di Luca & Di Luca. Företaget grundades av italienaren Fernando Di Luca som kommit till Sverige tio år tidigare. Idag ägs och drivs företaget av Fernandos tre barn Gabriella, Christian och Paola, men Fernando är fortfarande aktiv trots sina 85 år.

– Vi har precis lanserat en grill- och stekost under varumärket Zeta tillverkad på svensk mjölk från ett svenskt mejeri. På detta sätt ger vi de konsumenter som vill äta svenskt möjligheten att kunna köpa en halloumiliknande grillost av högsta kvalitet. I vår jakt på den bästa grillosten gjord på komjölk så hamnade vi hos ett svenskt mejeri som använder svensk råvara, berättar Måns.

Företaget grundades av italienaren Fernando Di Luca.

Vad är det bästa med er nya svenska grillost gjord på svensk mjölk?

– Smaken! Att den har en lite mildare, rundare och sötare smak än halloumi vilket tilltalar en stor grupp konsumenter. Det känns bra att vi har möjlighet att erbjuda dem som efterfrågar en grillost på svensk råvara tillverkad i Sverige en riktigt bra produkt.

Hur tillreder du helst er grillost?

– Jag föredrar att pensla grillosten med olivolja innan jag lägger på osten grillen, det ger den en fin grillyta samtidigt som att det är viktigt att den blir varm rakt igenom, så ge den lite tid. Sedan serverar jag grillosten med en sallad på späda blad, oliver, vattenmelon, tomater och gurka och en dressing på färska örter, rosébalsamico och olivolja till.

Grillostburgare toppad med picklad rödlök och god mustig dressing. Receptet hittar du här.

Varför har ni valt att ursprungsmärka osten med Mjölk från Sverige-märkningen?

– För att det blir tydligt för de konsumenter som efterfrågar svensk råvara vad produkten innehåller, märkningen visar vägen.


Läs mer om Zeta

Läs mer om märket Mjölk från Sverige

Till Zetas pressmeddelande ”Tre nya goda ostar från Zeta”

Företagen som märker med ursprungsmärkningen Från Sverige

Relaterade inlägg

Blomveckorna: Ätbart, pollinerarvänligt och torktåligt

Blomveckorna Från Sverige 2023 bjuder på en skön blandning ätbart, pollinerarvänligt, torktåligt och sommarblommor 10 i topp, miniträdgårdar och Årets Sommarblomma.

Nöt & Grönt

Första färsen av 50% nötkött och 50% grönsaker

Axfood är först med att i stor skala lansera en färs av lika delar nötkött och grönsaker. Färsen Nöt & Grönt säljs under Axfoods egna varumärke Garant och ör märkt med Kött från Sverige-märkningen och Nyckelhålet.

Här är Årets Sommarblomma 2023

Årets Sommarblomma 2023 är Svartöga – en mångsidig slingerväxt som med sina färgglada, enkla blommor och karaktäristiskt mörka öga i mitten bjuder på en härlig sommarkänsla. Här kan du läsa mer!