från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

”Viktigt med en oberoende kontroll”

Publicerad Aktuellt Företag Nyheter för företag

– Det är viktigt att det finns en oberoende kontroll. Det ger den nödvändiga tryggheten och seriositeten som krävs för att skapa trovärdighet kring märket. Det säger Anette Ekstrand, marknadsansvarig på Sydgrönt i Helsingborg som säljer frukt och grönt för närmare 1,3 miljarder kronor om året.

Anette Ekstrand tycker att det är bra med revisioner eftersom de hjälper företaget att skapa bra rutiner. Och hon tycker att det är relevanta frågor som ställs.
– Kolla så att du har rätt checklista och gå igenom punkterna innan, säger hon.

Sydgrönt har ett 70-tal anslutna odlare. Och allt är 100 procent svenskt.
– Vi har spårbarhet inbyggt i våra affärssystem och varje odlare för en odlardagbok där alla odlingsinsatser registreras, så vi känner oss trygga, säger hon. Ändå måste alla odlare som levererar produkter som ska märkas med ”Från Sverige” också ha ett leverantörsavtal med oss. Detta är för att säkerställa full spårbarhet.

Anettes tips till dem som ännu inte haft en revision är att gå igenom checklistan innan.
– Det är en viktig förberedelse, säger hon.
Hon uppmanar också andra märkare att samla de i företaget som ansvarar för kvalitet, försäljning och marknad för att gå igenom checklistan och säkerställa att alla produkter är korrekt registrerade.

 

Mer om Revision

Relaterade inlägg

pannkakor

Här gräddas upp till 600 000 (!) pannkakor varje dag

I pannkaksfabriken i Laholm har det gräddats pannkakor i över 40 år. Efter branden i höstas stod produktionen still, vilket också skapade en brist på pannkakor när lagret tömdes. Nu är äntligen fabriken återstartad och pannkakorna gräddas för fullt igen.

Därför ska du välja svensk ost

Idag är det Ostens dag! För att producera 1 kg hårdost krävs det ca 10 liter mjölk vilket gör osten viktig för de svenska mjölkbönderna. Att välja svensk ost är ett sätt att bidra till ökad produktion av mjölk och ost i Sverige, och i förlängningen till en stärkt försörjningsförmåga.

De är vidare i kvaltävlingen för Årets Kock 2023

Första uttagningen för jubileumsåret i Årets Kock 2023 – SM i professionell matlagning är nu klar. Idag presenterades de 18 kockar som går vidare till kvaltävlingen. Här kan du läsa mer.