från sverige

Tillbaka

Vi välkomnar äppelmust i äppeltid!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Så här i äppeltider är det lite extra roligt att välkomna Herrljunga Cider som ny märkesanvändare och nya äppelmusten, gjord på 100% svenska handplockade äpplen – odlad, förädlad och förpackad i Sverige.

Herrljunga Cider startade pressa äpplen redan under 50-talet, och äpplen har varit en viktig komponent i företagets olika produkter. I september slår de upp portarna till en ny, modern linje som står redo för att ta emot höstens äpplen. Mustens är gjord på 100% svenska handplockade äpplen och tappas på 50 cl glasflaska och en 2 l ståpåse. Den unika portabla påsen är inte bara miljö- och klimatsmart, utan även smidig att bära med sig och förvara i kylen, skriver Herrljunga Cider i ett pressmeddelande.

–Den kallpressade, ofiltrerade mustens karaktär kommer variera med äppelsort och säsong och innehåller inga tillsatser, precis som förr, ”säger Johan Branmark, VD och fjärde generationen som driver Herrljunga Cider idag.

Märker med Från Sverige

Efterfrågan på närproducerad mat växer och genom Märket Från Sverige upplyser vi att all odling och packning sker i Sverige. Svinnet går till Vårgårda Herrljunga Biogas som i sin tur kan använda det som fordonsgas till kommunens bilar.

Aktuellt

Hurra för Sveriges bönder!

Hurra för Sveriges bönder! Följ dem på Instagram!

Under krisen har Sveriges bönder fortsatt jobba för att vi ska få mat på bordet. Under #farmingasusual och #vifyllerhyllorna kan du se deras bilder från vardagen.

Lidl

Upptäck Från Sverige-märkta varor på Lidl

Lidl har ett brett sortiment av Från Sverige-märkta produkter som de jobbar för att lyfta fram på förpackningar och i butik. Nästa vecka, vecka 29, gästar de Från Sveriges Instagram.

Skylta upp med Mejeri & ost Butikspaket

Mejeri & ost Butikspaket gör det enkelt att hitta Mjölk från Sverige-märkta varor butiken! Butikspaketet kan beställas här på hemsidan precis som utvalda enstaka enheter.