från sverige

Tillbaka

Vi välkomnar äppelmust i äppeltid!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Så här i äppeltider är det lite extra roligt att välkomna Herrljunga Cider som ny märkesanvändare och nya äppelmusten, gjord på 100% svenska handplockade äpplen – odlad, förädlad och förpackad i Sverige.

Herrljunga Cider startade pressa äpplen redan under 50-talet, och äpplen har varit en viktig komponent i företagets olika produkter. I september slår de upp portarna till en ny, modern linje som står redo för att ta emot höstens äpplen. Mustens är gjord på 100% svenska handplockade äpplen och tappas på 50 cl glasflaska och en 2 l ståpåse. Den unika portabla påsen är inte bara miljö- och klimatsmart, utan även smidig att bära med sig och förvara i kylen, skriver Herrljunga Cider i ett pressmeddelande.

–Den kallpressade, ofiltrerade mustens karaktär kommer variera med äppelsort och säsong och innehåller inga tillsatser, precis som förr, ”säger Johan Branmark, VD och fjärde generationen som driver Herrljunga Cider idag.

Märker med Från Sverige

Efterfrågan på närproducerad mat växer och genom Märket Från Sverige upplyser vi att all odling och packning sker i Sverige. Svinnet går till Vårgårda Herrljunga Biogas som i sin tur kan använda det som fordonsgas till kommunens bilar.

Aktuellt

Här är finalisterna i Dagligvarugalan 2019!

Efter flera månaders juryarbete har nu finalisterna utsetts i Dagligvarugalan, branschens stora årliga prisgala.

Svensk produktion måste öka

IPCC-rapporten har startat allvarlig diskussion. Det är dock viktigt att belysa hur duktiga svenska bönder är på hållbar produktion av livsmedel.

Gårdsfisk från Sverige

Ungefär 75% av fisken vi äter i Sverige är importerad – det vill Gårdsfisk ändra på.
Deras vision är att producera världens mest hållbara fisk och de var först ut med ursprungsmärket Från Sverige på fisk