från sverige

Tillbaka

Vi välkomnar äppelmust i äppeltid!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Så här i äppeltider är det lite extra roligt att välkomna Herrljunga Cider som ny märkesanvändare och nya äppelmusten, gjord på 100% svenska handplockade äpplen – odlad, förädlad och förpackad i Sverige.

Herrljunga Cider startade pressa äpplen redan under 50-talet, och äpplen har varit en viktig komponent i företagets olika produkter. I september slår de upp portarna till en ny, modern linje som står redo för att ta emot höstens äpplen. Mustens är gjord på 100% svenska handplockade äpplen och tappas på 50 cl glasflaska och en 2 l ståpåse. Den unika portabla påsen är inte bara miljö- och klimatsmart, utan även smidig att bära med sig och förvara i kylen, skriver Herrljunga Cider i ett pressmeddelande.

–Den kallpressade, ofiltrerade mustens karaktär kommer variera med äppelsort och säsong och innehåller inga tillsatser, precis som förr, ”säger Johan Branmark, VD och fjärde generationen som driver Herrljunga Cider idag.

Märker med Från Sverige

Efterfrågan på närproducerad mat växer och genom Märket Från Sverige upplyser vi att all odling och packning sker i Sverige. Svinnet går till Vårgårda Herrljunga Biogas som i sin tur kan använda det som fordonsgas till kommunens bilar.

Aktuellt

Prisvärdhet viktigare än lågt pris för unga vuxna

Unga vuxna sätter prisvärdhet före lågt pris, svenskt ursprung står för en tydlig kvalitetsaspekt och köpbesluten tas i butiken och mobilappar, visar en ny undersökning.

Hundägare vill ha hundmat med svenska råvaror

Familjeföretaget Magnussons hundmat var först ut med att ursprungsmärka hundmat med Från Sverige. Under vecka 4 träffar du dem på Från Sveriges instagram.

Frossa i svenska tulpaner på Tulpanens Dag!

Vem blir inte lycklig av tulpaner? Den 15 januari är det Tulpanens Dag och med den börjar den färgsprakande, krispiga högsäsongen för utmärkta, klimatsmarta, svenska tulpaner!