från sverige

Tillbaka

Vi välkomnar äppelmust i äppeltid!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Så här i äppeltider är det lite extra roligt att välkomna Herrljunga Cider som ny märkesanvändare och nya äppelmusten, gjord på 100% svenska handplockade äpplen – odlad, förädlad och förpackad i Sverige.

Herrljunga Cider startade pressa äpplen redan under 50-talet, och äpplen har varit en viktig komponent i företagets olika produkter. I september slår de upp portarna till en ny, modern linje som står redo för att ta emot höstens äpplen. Mustens är gjord på 100% svenska handplockade äpplen och tappas på 50 cl glasflaska och en 2 l ståpåse. Den unika portabla påsen är inte bara miljö- och klimatsmart, utan även smidig att bära med sig och förvara i kylen, skriver Herrljunga Cider i ett pressmeddelande.

–Den kallpressade, ofiltrerade mustens karaktär kommer variera med äppelsort och säsong och innehåller inga tillsatser, precis som förr, ”säger Johan Branmark, VD och fjärde generationen som driver Herrljunga Cider idag.

Märker med Från Sverige

Efterfrågan på närproducerad mat växer och genom Märket Från Sverige upplyser vi att all odling och packning sker i Sverige. Svinnet går till Vårgårda Herrljunga Biogas som i sin tur kan använda det som fordonsgas till kommunens bilar.

Aktuellt

Nya siffror visar Sveriges självförsörjningsgrad

Jordbruksverkets färska siffror för 2019 illustrerar hur Sveriges självförsörjningsgrad ser ut — och vad är egentligen skillnaden mellan självförsörjningsgrad och försörjningsförmåga?

Vem blir Sveriges Årets Bonde 2020?

Den 26 oktober utses Årets Bonde 2020! Här är de sex kategorivinnarna som gör upp om titeln i tävlingen som ska bidra till ökad efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige.

Ulrika Ekström är ny vd för Svenskmärkning

Ulrika Ekström blir ny vd för Svenskmärkning vid årsskiftet. Ulrika har lång erfarenhet från svensk livsmedelsindustri och dagligvaruhandel som vd och konsult inom kommunikation.