från sverige

Tillbaka

Vi välkomnar äppelmust i äppeltid!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Så här i äppeltider är det lite extra roligt att välkomna Herrljunga Cider som ny märkesanvändare och nya äppelmusten, gjord på 100% svenska handplockade äpplen – odlad, förädlad och förpackad i Sverige.

Herrljunga Cider startade pressa äpplen redan under 50-talet, och äpplen har varit en viktig komponent i företagets olika produkter. I september slår de upp portarna till en ny, modern linje som står redo för att ta emot höstens äpplen. Mustens är gjord på 100% svenska handplockade äpplen och tappas på 50 cl glasflaska och en 2 l ståpåse. Den unika portabla påsen är inte bara miljö- och klimatsmart, utan även smidig att bära med sig och förvara i kylen, skriver Herrljunga Cider i ett pressmeddelande.

–Den kallpressade, ofiltrerade mustens karaktär kommer variera med äppelsort och säsong och innehåller inga tillsatser, precis som förr, ”säger Johan Branmark, VD och fjärde generationen som driver Herrljunga Cider idag.

Märker med Från Sverige

Efterfrågan på närproducerad mat växer och genom Märket Från Sverige upplyser vi att all odling och packning sker i Sverige. Svinnet går till Vårgårda Herrljunga Biogas som i sin tur kan använda det som fordonsgas till kommunens bilar.

Aktuellt

Här är de är nominerade till Ekogalan 2020

Den 30 januari är det dags för Ekogalan 2020. Vi är på plats med ekologiska och KRAV-märkta produkter med märkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige.

Så ser svenskarnas julmatvanor ut 2019

Svenskarnas julmatsvanor förändras om än långsamt, visar Livsmedelsföretagens stora julundersökning. Julskinkan är fortfarande i topp följd av sill och Janssons frestelse.

Antibiotikadagen – en dag värd egen uppmärksamhet

Idag, den 18 november, är det Europeiska antibiotikadagen. En rad aktiviteter pågå runt om i hela EU idag och huvudeventet äger rum i Stockholm på Europahuset.