från sverige

Tillbaka

Varmt tack för fem fantastiska år Från Sverige!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Efter fem framgångsrika år med etableringen av den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige har Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning AB, valt att återgå till egen verksamhet vid årsskiftet. 

Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB, lämnar vidare uppdraget vid årsskiftet.

– Det är en fantastisk resa som jag har fått vara med om! Från de första Från Sverige-märkta mjölkförpackningarna då märket lanserades 20 april 2016, till idag då märket finns på mer än 10 600 produkter och i snart sagt varenda kategori. Inklusive växter – som växer så det knakar. Alldeles just nu är butikerna fyllda med vackra svenskodlade julblommor. Det är en fröjd!

— Det har varit en ynnest att samarbeta med alla företag som märker Från Sverige och som lyfter fram de svenska råvarorna, livsmedlen och växterna. Det är idag mer än 200 märkesanvändande företag som möter konsumenternas önskan om att det ska vara lätt att hitta de svenska varorna i butik.

— Men inget av detta hade varit möjligt utan bästa teamet, medarbetarna på Svenskmärkning. Det är tillsammans som vi satt märket på marknaden. Utifrån ägarnas uppdrag om en tydlig märkning som gör det enkelt att välja svenskt och bidrar till produktion och marknadsutveckling. Och precis så är det, märket bidrar till driva efterfrågan på svenska råvaror och ingredienser i livsmedelsproduktionen. Bra tycker vi på Svenskmärkning!

— Märket är ungt, i vår är det fem år sedan det lanserades. Det kräver fortsatt omsorg och varumärkesvård för att utvecklas och bli än starkare på marknaden. När jag nu återgår till egen verksamhet är det med glädje och stor tillförsikt som jag hälsar min efterträdare Ulrika Ekström välkommen. Ulrika tillträder som vd 1 januari 2021.

Varmt tack till alla ägare, medarbetare och märkesanvändare för fem fantastiska år! 

Maria Forshufvud

En längre intervju med Maria Forshufvud läser du här


Lanseringen av Från Sverige-märkningen 2016

Vid den välbesökta pressträffen vid lanseringen av den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige den 20 april 2016, deltog de tre initiativtagarna och ägarna Lantbrukarnas Riksförbund (LRF), Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel samt dåvarande landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.


Från vänster: Åsa Odell, LRF. Maria Forshufvud, Svenskmärkning AB. Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister. Marie Söderqvist, Livsmedelsföretagen. Karin Brynell, Svensk Dagligvaruhandel. 


Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB och Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister. Det blågula bandet klipps och de första ursprungsmärkta produkterna märkta med Från Sverige landar i butikernas mejeriavdelningar. 


Mer information

Om Svenskmärkning AB

 

 

Aktuellt

Från Sverige-veckorna 2021 — save the date!

Efter förra årets lyckade premiär har vi i år förlängt butiksaktiviteten till två veckor. Boka in Från Sverige-veckorna vecka 38 och 39 2021! Låt märket jobba!

Så bjöds det in till Från Sverige-veckan 2020

Efter förra årets lyckade pilotvecka är det dags att boka in butiksaktiviteten Från Sverige-veckorna 2021. Så här såg det ut 2020 — nu är det dags att boka in 2021!

Svenska tomater året runt

Tomater året runt från Sveriges största odlare

Strax utanför Trelleborg ligger Sveriges största tomatodling Alfred Pedersen & Son, och de använder märket Från Sverige. Här odlas svenska, smakrika tomater hela året runt!