från sverige

Tillbaka

Välkomna till ett hav av svenskodlade gröna växter

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Att gröna växter trendar bland inredningstipsen just nu kan ingen missa. Du vet väl att du kan välja svenskodlade? Arvidssons i Fjärås visade oss de gröna växter de odlar som både är snygga att inreda med och dessutom är bra för hälsan. Häng med trädgårdsmästare Maria Lundgren runt i växthuset och hör om alla fördelarna med svenskodlade gröna växter.

Häng med när trädgårdsmästare Maria Lundgren visar runt i växthuset och berättar om alla fördelarna med svenskodlade gröna växter.

Varför är det bra att ha gröna växter inomhus?

🪴 Ökar trivseln både hemma och på jobbet
🪴 Luftfuktar hälsosamt
🪴 Avstressande effekt

Vilka är fördelarna med växter odlade i Sverige?

🪴 Växter av hög kvalitet
🪴 Kortare transporter
🪴 Bevarar det svenska odlingshantverket
🪴 Skapar arbetstillfällen

gröna växter

Gröna växter inomhus skapar trivsel och är bra för inomhusmiljön. Foto: Emilia Ahlgren.


Vad betyder märket Från Sverige på växten?

En växt med märket Från Sverige är odlad, hanterad och förpackad i Sverige. För att få använda märket Från Sverige är kravet att växterna är certifierade enligt exempelvis IP Sigill Prydnadsväxter & Plantskola, som är den största standarden för växter i Sverige.

gröna växterTitta efter märket Från Sverige så vet du att växten är odlad, hanterad, förpackad och kontrollerad i Sverige.


Några exempel på gröna växter som odlas i Sverige

Vad sägs om Ampellilja, cissus, palettblad, guldpalm, monstera, ormbunkar, peperomia, philodendron, kalatea, gullranka, parasollpilea/elefantöra, schefflera, hängpilea, glanspilea och linspeperomia?
Botanisera i butiken och lär dig mer om gröna växter på Blomsterfrämjandet: Vilken grön växt är bäst?


Mer information

Läs mer om svenska växter
Blomsterglädje med Blomsterfrämjandet.
Om Arvidsson i Fjärås

Aktuellt

Från Sverige och KRAV underlättar för konsument

Från Sverige och KRAV har startat ett samarbete för att göra det enklare för konsumenten att välja KRAV-produkter med svenskt ursprung, märkta med Från Sverige.

Utmärkta betor i alla färger och former

Det finns svenskodlade färgglada betor i butikerna året runt. Vackert röda, gula, vita, polkarandiga — och så de goda genvägarna med förkokta och inlagda!

svensk grillost

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar.