från sverige

Tillbaka

Välj svenska råvaror, livsmedel & växter i säsong!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Passa på att äta Från Sverige-märkt under säsong. I vår säsongsguide kan du se vilka svenska grönsaker, frukter och bär som är i säsong just nu! Titta efter märket Från Sverige så vet du att varan är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

I vår butik under ”Special” hittar du säsongsguiden ”Svenska råvaror i säsong” för varje månad i A4-format för nerladdning och utskrift. Här är säsongsguiden för oktober

Säsongsguide för utskrift

Nyskördade är de som allra godast och smakrikast, de har sluppit långa transporter och du får dem ofta till ett extra bra pris. I vår säsongsguide kan du se vilka svenska grönsaker, frukter och bär som är i säsong just nu! Glöm inte – i frysen finns svenska bär och grönsaker året om. Och såklart hittar du dem inlagda och i sylthyllan också.

Lamm är bäst på hösten — svenskt #höstlamm

Älskar du lamm ska du passa på nu när det är högsäsong för det svenska höstlammet. Höstlammen föds under våren och har betat friskt gräs ute i hagen hela sommaren. Förutom att du får ett smakrikt, ljust och mört kött när du väljer svenskt höstlamm, får du många mervärden på köpet. Titta efter märket Kött från Sverige i butiken.


Allt du vill veta om svenskt lamm finns på höstlamm.se

Svenskodlade växter och blommor i säsong

Det odlas inte bara livsmedel i Sverige utan även växter. Det finns många anledningar att välja svenskodlade växter. Närodlade blommor håller bättre, vilket är bra för miljön och växterna, och du stödjer svensk odling så att hantverket lever vidare. Allt fler växter märks med Från Sverige, så titta efter märket när du handlar för rabatten, krukan, vasen och fönsterbläcket.


Säsongsinpiration hittar du inne hos Blomsterfrämjandet

Välj svenskt – du får viktiga mervärden på köpet

Maten vi äter ska vara god och dessutom hållbart producerad. Argumenten för att välja svenska råvaror, livsmedel och växter är många. Här är några av de mervärden du får på köpet när du väljer en vara med ursprungsmärkningen Från Sverige. Läs mer här


Mer information

Det här betyder Från Sverige-märket

Trygg och säker mat, producerad under goda förutsättningar

Aktuellt

Utmärkt fisk från Gårdsfisk

Gårdsfisk märker sin fisk med Från Sverige och nu hittar du tre nyheter i butiken: färs och ryggbit av Gårdsclarias och filé av Rödstrimma. Och kanske lite rökt till jul?

Därför ska du titta efter Från Sverige-märket

Visst känns det bra att veta var maten kommer ifrån? Från Sverige-märket gör det enkelt för dig att välja svenska råvaror, livsmedel och växter när du handlar.

Så ser svenskarnas julmatvanor ut 2020

I spåren av pandemin är svenskt och hög kvalitet viktigt på julbordet, visar Livsmedelsföretagen julmatsundersökning. Hur viktig är skinkan och vem vill vi se som gäst?