från sverige

Tillbaka

Utmärkta vinster på Korvfestivalen

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Korvfestivalen 2018 blev en publiksuccé där besökarna provsmakade, talade och lärde sig om korv av alla de slag. Lyckohjulet där besökarna kunde vinna korv märkt med Kött från Sverige snurrade och de många vinsterna skapade en trevlig kö till den gemensamma montern vi hade med Kött från Sverige, Svenskt Kött och LRF.

Under dagarna två besöktes festivalen av tusentals glada, nöjda och sedermera mätta besökare . Ett 60-tal utställare presenterade över 300 sorter korv från Jokkmokk i norr till Blekinge i söder. Även internationell korv fanns att provsmaka, varvat med klassiska korvtillbehör som, bröd, senap och ketchup. I ölbarerna fanns ca 200 sorters öl från ett 40-tal svenska bryggerier.

Full snurr och utmärkta korvar!

Vi hade nog Korvfestivalens gladaste monter för det var tacksamt att snurra på lyckohjulet. Utmärkta vinster i form av fina korvar med märket Kött från Sverige gladde vinnarna och de högvinster som gick varje dag – en kylväska från Svenskt Kött med utmärkt korv i – fick kön att jubla!

Tack alla utmärkta sponsorer!

Anledningen till att vi kunde ha så många fina Kött från Sverige-vinster är följande sponsorer som vill rikta ett stort tack till. Här kan ni se vilka produkter de bidrog med:

ICA Sverige   
ICA Sliders Chorizo & sliders korvbröd, surdeg
ICA Selection Chipotle & Grlic, Holy smoke BBQ

Lidl Sverige
Enebacken Kabanoss
Enebacken Isterband
Enebacken Nötchorizo

Slaktarkorv  
Filékorv Ost&Chili

WurstMaster
Lammkorv Provencale

Charkprodukter
Kallrökt Söderåskorv

Siljans Chark
Gårdsgris Fjällgrill, Vitlöksgrill och Jägargrill

Svegro sponrade montern med
Örter och kål på kruka


Utmärkta priser i lyckohjulet!

 


Märkande företag på plats!

Sorunda Korvfabrik

Stensåkra


 I vimlet


Vi som stod bakom montern och lyckohjulet var

Svenskmärknings Kött från Sverige, Svenskt Kött och LRF  ”Maten ska kännas bra i magen”

Aktuellt

Kom ihåg! Ursprungsinfo, registrering och synlighet

Tre kom ihåg! Information om svenskt ursprung på förpackningen, registrera produkter i Portalen så att de kan godkännas i god tid före lanseringen och visa märket!

Nyhet för KRAV-certifierade Frukt och grönt-företag

KRAV och Svenskmärkning har utvecklat hygienregler som tillval till KRAVs regelverk som gör det möjligt för primärproducenter av frukt och grönt att märka med Från Sverige.

Massbalansberäkning vid revision – varför då ?

Alla företag som använder märkningen Från Sverige kommer få besök av en revisor för att göra en stickprovsrevision, och då görs en massbalansberäkning.