från sverige

Tillbaka

Utmärkta vinster på Korvfestivalen

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Korvfestivalen 2018 blev en publiksuccé där besökarna provsmakade, talade och lärde sig om korv av alla de slag. Lyckohjulet där besökarna kunde vinna korv märkt med Kött från Sverige snurrade och de många vinsterna skapade en trevlig kö till den gemensamma montern vi hade med Kött från Sverige, Svenskt Kött och LRF.

Under dagarna två besöktes festivalen av tusentals glada, nöjda och sedermera mätta besökare . Ett 60-tal utställare presenterade över 300 sorter korv från Jokkmokk i norr till Blekinge i söder. Även internationell korv fanns att provsmaka, varvat med klassiska korvtillbehör som, bröd, senap och ketchup. I ölbarerna fanns ca 200 sorters öl från ett 40-tal svenska bryggerier.

Full snurr och utmärkta korvar!

Vi hade nog Korvfestivalens gladaste monter för det var tacksamt att snurra på lyckohjulet. Utmärkta vinster i form av fina korvar med märket Kött från Sverige gladde vinnarna och de högvinster som gick varje dag – en kylväska från Svenskt Kött med utmärkt korv i – fick kön att jubla!

Tack alla utmärkta sponsorer!

Anledningen till att vi kunde ha så många fina Kött från Sverige-vinster är följande sponsorer som vill rikta ett stort tack till. Här kan ni se vilka produkter de bidrog med:

ICA Sverige   
ICA Sliders Chorizo & sliders korvbröd, surdeg
ICA Selection Chipotle & Grlic, Holy smoke BBQ

Lidl Sverige
Enebacken Kabanoss
Enebacken Isterband
Enebacken Nötchorizo

Slaktarkorv  
Filékorv Ost&Chili

WurstMaster
Lammkorv Provencale

Charkprodukter
Kallrökt Söderåskorv

Siljans Chark
Gårdsgris Fjällgrill, Vitlöksgrill och Jägargrill

Svegro sponrade montern med
Örter och kål på kruka


Utmärkta priser i lyckohjulet!

 


Märkande företag på plats!

Sorunda Korvfabrik

Stensåkra


 I vimlet


Vi som stod bakom montern och lyckohjulet var

Svenskmärknings Kött från Sverige, Svenskt Kött och LRF  ”Maten ska kännas bra i magen”

Aktuellt

Magasin Svenskt lyfter svenska mervärden

Målet med Magasin Svenskt är att öka kunskapen och medvetenheten kring svenska mervärden bland kunderna på restaurang- och storköksmarknaden. Ladda ned Magasin Svenskt här.

Äppelpaj på grillen – sommarens bästa efterrätt

Äppelpaj med svenska äpplen på grillen är en toppenavslutning på en skön sommarkväll. Visst är det perfekt att utnyttja grillvärmen när maten är klar och glöden är som bäst.

Märket Från Sverige fyller 2 år idag!

Hurra! Idag är det två år sedan Från Sverige lanserades – det firar vi med förstås med tårta! Tack alla alla som är med och lyfter svenska råvaror, livsmedel och växter.