från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Utmärkta korvar från Taylors and Jones

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Med sin nya, ännu tuffare och kaxigare design erbjuder Taylors and Jones både rökta och färska korvar i sitt sortiment. Korvarna är gjorda på schyssta råvaror, smaksatta med kryddor från hela världen och märkta med Kött från Sverige. Här berättar Ken Nygren, Head of Marketing and Brand, mer om produkterna, varför ursprungsmärkningen Kött från Sverige är viktig och om smakerna som trendar.

Berätta om era korvar och er nya design!

– Efter drygt 10 år i korvbranschen så valde vi i höstas att byta kostym till ett tuffare och kaxigare utseende. Dels för att sticka ut i butikshyllorna men även för att på ett bättre sätt visa vad vi står för. Den nya identiteten ska tydliggöra vårt erbjudande mot såväl kund som konsument och sätta smaken i fokus. Vår nya identitet är något helt nytt inom korvkategorin samtidigt som namnet sedan lång tid tillbaka är välkänt bland Sveriges korvälskare. När andra pratar om traditioner och gammelfarfars familjerecept så fokuserar vi på att sätta smaken i fokus. I slutändan är det ju smaken som avgör. Vår slogan ”Let no taste go to waste” sammanfattar ganska väl hur vi tänker, menar Ken Nygren, Head of Marketing and Brand.

”Let no taste go to waste” är Taylors and Jones slogan.

– Vi tycker att vanligt är tråkigt och att smaklöst är…smaklöst. Vi har bestämt oss för att
göra på vårt eget sätt. Vi jobbar med schyssta råvaror, kött från Sverige och vi smaksätter med kryddor från hela världen. Hos oss hittar du grymt goda korvar som är fulla av smak.


Vad är skillnaden mellan era rökta korvar och färska korvar?

Taylors and Jones rökta korvar

– I dagligvaruhandeln erbjuder vi rökta korvar med hög kötthalt i form av de klassiska sorterna Bratwurst, Chorizo, Kabanoss, Merguez och Salsiccia. Trots att det är klassiska korvar så har vi valt att sticka ut från mängden genom att ge dem både en grövre textur och mer smak. Det är skillnad på korv och korv, exempelvis för vår Bratwurst har vi valt att framhäva smakerna genom att krydda med senapsfrö.

taylors and jonesKlassiska korvar som sticker ut från mängden med en grövre textur och mer smak.

Taylors and Jones färska korvar

– Våra färska korvar som vi erbjuder i dagligvaruhandeln finns i 4 varianter; fänkålskryddad New York Salsiccia, brittiska Linconshire Bangers, örtiga Lamb Provencale och kryddstarka Welsh Dragon. De är tillverkade av svenskt kött av högsta kvalitet, noga utvalda kryddor och utan nitritsalt. En färsk korv är rå och behöver tillagas, antingen på grill, i stekpanna eller i ugn. Färsk korv är även en väldigt mångsidig produkt där man kan tillaga korvarna som de är, eller ta ut färsen till att använda i pastasåser eller forma till frikadeller och burgare.

taylors and jonesFärsk korv är en mångsidig produkt där korven antingen kan tillagas som den är eller genom att endast använda färsen.


Varför är ursprungsmärkningen Kött från Sverige viktig för er?

– För oss har det varit viktigt att arbeta med svenskt kött sedan starten. En av våra grundvärderingar är att alltid arbeta med råvaror av hög kvalitet och därför är svenskt kött ett naturligt val. En annan avgörande anledning till att vi bara jobbar med kött från Sverige är såklart miljöaspekten men även för att stödja våra svenska bönder och uppfödare. Våra korvar är tillverkade lokalt här i Stockholms Slakthusområde och vi är stolta över att använda oss av kött där djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige och att varan är både förädlad och förpackad i Sverige.

taylors and jonesTaylors and Jones rökta och färska korvar är märkta med Kött från Sverige vilket betyder att korvarna är gjorda på svenskt kött och är förädlade, förpackade och kontrollerade i Sverige.


Var går det att köpa era korvar?

– Våra korvar finns idag på ICA och Coop. Sortimentet varierar från butik till butik, men de kan beställa hem både färska och rökta korvar från respektive centrallager. Vi har även en egen charkuteributik på Hantverkargatan 12 på Kungsholmen i Stockholm. Om man vill ha en specialkryddad korv så kan man alltid kontakta butiken med en förfrågan. Där hittar man unika smaker som inte finns hos våra återförsäljare i dagligvaruhandeln. Butiken erbjuder 12-15 olika sorters färska korvar och våra omåttligt populära korvkurser där man får lära sig att tillverka korv från grunden.

Krydda, stoppa och snurra – på egen hand. I Taylors & Jones populära butik på Kungsholmen kan du lära du dig att göra korv från grunden. Här kan du läsa mer om butiken och korvkursen.


Ni jobbar mycket med smaksättning, har ni märkt någon smak som trendar?

– Rena och tydliga smaker med mycket kryddning går alltid hem. Till årets grillsäsong har vi lanserat den färska korven Welsh Dragon som är en het och kryddig korv smaksatt med sambal oelek, purjolök och svartpeppar – en riktig smakupplevelse!


Om Taylors and Jones

Taylors & Jones tillverkar och säljer hantverksmässigt producerade premiumkorvar i svensk dagligvaruhandel. Mer om Taylors and Jones, produkterna och recept hittar du inne på Taylors and Jones hemsida.

Shakshuka med merguez – ett av många goda recept du hittar inne på Taylors and Jones receptsida


Mer information

Taylors and Jones hemsida
10 fakta om korv – visste du det här om korv?
Märket Kött från Sverige
Här hittar du alla företag som märker med Från Sverige

Relaterade inlägg

Utmärkt rapsolja från Gunnarhögs Gård

På natursköna Österlen bland guldgula rapsfält ligger Gunnarhögs Gård. Vi bad Anja Persson att berätta mer om gården, rapsoljan och varför Från Sverige-märkningen är viktig.

glassrapporten 2021

Svenska folket: ursprungsmärk glassen!

Lagom till glassäsongen har SIA Glass släppt Glassrapporten 2021 – en rapport om glassproduktion, ursprung och transporter.

Jessie Sommarströms tips för picknick och buffén

Ska du på picknick eller ta med något gott till grillbuffén? Här är tips på sommarfavoriter från Jessies Sommarström, kreativ ledare på Urban Deli i Stockholm.