från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Utmärkt rapsolja från Gunnarhögs Gård

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

På natursköna Österlen bland guldgula rapsfält ligger Gunnarhögs Gård. Här odlas de råvaror som sedan förädlas och säljs i gårdsbutiken och till återförsäljare runt om i landet. Gunnarhögs Gårds kallpressade rapsolja kommer från höstraps odlad på gården eller alldeles i närheten och märks med Från Sverige-märkningen. Vi bad Anja Persson att berätta mer om gården, rapsoljan och varför Från Sverige-märkningen är viktig.

Gunnarhögs Gård erbjuder en rad smaksatta rapsoljor, kryddade och smaksatta med endast naturliga smaker. Foto: Johan Dahlqvist

Berätta om gården!

– Vi som driver Gunnarshögs gård heter Erik, Anja, Lisbeth och Gunnar. Vi har förmånen att bo och verka på det natursköna Österlen, i ett böljande landskap, bland guldgula rapsfält. Här odlas de råvaror som vi sedan vidareförädlar och säljer i vår gårdsbutik och till återförsäljare runt om i landet. Nästa år är det 125 år sedan Hans Nilsson, Eriks farfars far köpte gården. Vi hoppas och tror att den ska få finnas i lika många år till, berättar Anja Persson.

Hur gör ni er rapsolja?

– Vår kallpressade rapsolja kommer från höstraps odlad på vår egen gård eller alldeles i närheten. Att oljan kallpressas innebär att den mekaniskt pressas ur fröet. Temperaturen som uppstår vid pressningen överstiger inte 35 grader vilket gör att smak, doft och färg bevaras tillsammans med vitaminer och antioxidanter. Kom gärna förbi gården på en visning i sommar. Håll utkik efter våra visningar på vår hemsida.

Varför är ursprungsmärkningen Från Sverige viktig för er?

– Ursprungsmärkningen Från Sverige är en garant för att produkternas ursprung. Det är svårt att hitta rätt i butikernas välsorterade hyllor och detta underlättar därför för kunden. Vi utgår alltid själv från Från Sverige-märkningen för att vara säker på att maten vi väljer är svensk.


Om Gunnarhögs Gård

Gunnarshögs Gård är en släktgård som tillhört familjen Nilsson sedan 1897. Verksamheten har utvecklats från ett traditionellt jordbruk till ett nytänkande livsmedelsföretag med kallpressad rapsolja i fokus.


Mer information

Läs mer om Gunnarhögs Gård

Svenska utmärkta råvaror!

7 viktiga mervärden på köpet när du väljer svenskt

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

Relaterade inlägg

rotfrukter

Rotfrukter året runt – 9 utmärkta rotfrukter

Rotfrukterna är inte bara mättande och nyttiga, de är prisvärda och kan varieras i det oändliga. Läs mer och lär dig mer om 9 utmärkta rotfrukter!

Svenska_ägg

De svenska äggen – många mervärden på köpet

Att ägget är näringsrikt, hållbart och variationsrikt är bara några av många andra fördelar. Vi bad Marie Lönneskog Hogstadius på Svenska Ägg berätta mer.

Höstmeny med 98% svenskt vid Livsmedelsdagarna

Från Sverige ser med glädje fram emot att presentera en utmärkt trerätters höstmeny skapad av 98% svenska råvaror vid Livsmedelsdagarna 2021.