från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Höstmeny med 98% svenskt vid Livsmedelsdagarna

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Från Sverige ser med glädje fram emot att presentera en utmärkt trerätters höstmeny skapad av 98% svenska råvaror vid Livsmedelsdagarna 2021. Från Sverige-märkningen är stolt huvudsponsor till Livsmedelsdagarna.

På Livsmedelsdagarnas bankett, torsdagen den 21 oktober i Tylösand, serveras en trerätters höstmeny signerad Från Sverige. Köksmästaren Henrik Andersson har tillsammans med Svenskmärkning komponerat en måltid med 98 procent svenska produkter. Redan nu kan vi avslöja menyn:

Förrätt
Gravad eldad röding med lättrökt palsternackskräm, rödbetspicklad fänkål samt lagrad prästostpaj på råg med svamp och silverlök.

Varmrätt:
Smörstekt lammrygg med rostad schalottenlökssky, varmsallad på svartkål, grönkål, morot och rödlök, potatis och rotselleripuré samt krispig boll på lamm rillette.

Dessert:
Fläderinkokt äpple med salt kanelkolasås, äppelcidersorbet, havrekakscrumble, nötganache och maräng.

 


Utmärkta märkesanvändare levererar

När vi komponerade menyn ville vi visa på bredden av Från Sverige-märkta produkter som följer kriterierna; odlade, födda och uppfödda, förädlade, förpackade och
kontrollerade i Sverige. Vi ville även att det skulle vara råvaror i säsong, och där är höstlammet en viktig del av höstens smaker och råvaror. Tack för hjälpen med fina råvaror!

Lammrygg från Scan
Säsongens grönsaker från SydGrönt
Maräng gjord av ägg sponsrade av Torggummans Ägg
Havrekakscrumble av AXA Havregryn Lantmännen
Äpplen i efterrätt och fruktskålar från Äppelriket Österlen

 


Svenskmärkning stolt huvudsponsor

Svenskmärkning, med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, är stolt huvudsponsor för Livsmedelsdagarna 2021. Du kan höra Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning, berätta om Från Sverige-märkningens 5 första år torsdagen den 21 oktober. Samma kväll har vi glädjen att presenterar den utmärkta höstmenyn av svenska råvaror under banketten.


Om Livsmedelsdagarna 2021

Temat för Livsmedelsdagarna 2021 är ”Rebuild Better – för en hållbar framtid” och konferensen hålls i Tylösand den 20-22 oktober. Programmet bjuder på nyheter, insikter och många spännande möten. Stora delar av den svenska livsmedelsindustrin är på plats för att mötas, utbyta erfarenheter och delta i det fullspäckade programmet.
Livsmedelsdagarna arrangeras av Livsmedelsföreningen och hålls på Hotel Tylösand i Halmstad den 20-22 oktober 2021.

Program och information om Livsmedelsdagarna 2021 


Mer information

Från Sverige på restaurang & offentlig måltid 

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige 

Livsmedel Från Sverige

Från Sverige sponsrar

Relaterade inlägg

rotfrukter

Rotfrukter året runt – 9 utmärkta rotfrukter

Rotfrukterna är inte bara mättande och nyttiga, de är prisvärda och kan varieras i det oändliga. Läs mer och lär dig mer om 9 utmärkta rotfrukter!

Svenska_ägg

De svenska äggen – många mervärden på köpet

Att ägget är näringsrikt, hållbart och variationsrikt är bara några av många andra fördelar. Vi bad Marie Lönneskog Hogstadius på Svenska Ägg berätta mer.

höstlamm

Säsongen för svenskt höstlamm börjar nu!

Älskar du lamm ska du passa på nu när det är högsäsong för det svenska färska höstlammet. Läsa mer om fördelarna med svenskt lammkött och få tips på smaksättning och tillagning!