från sverige

Tillbaka

Upptäck Från Sverige-märkta varor på Lidl

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Lidl har ett brett sortiment av Från Sverige-märkta produkter som de jobbar för att lyfta fram så tydligt som möjligt både på förpackningar och i butik. Nästa vecka, vecka 29, gästar de Från Sveriges Instagram och vi bad Malin Laurén, inköpsdirektör, att berätta mer.

Lidl

Lidl gästar Från Sveriges Instagram via Instagram stories under vecka 29

Varför är ursprungsmärkningen viktigt för er?

– Det är bra för att märkningen ger en ökad transparens kring råvaror. Vi vill även underlätta för våra kunder att göra sina val. Om man vill ha svenska produkter ska det vara lätt att hitta dem.

Hur jobbar ni med Från Sverige-märkningen på varor och i butik?

– Vi försöker göra Från Sverige-märket så tydlig som möjligt. Både på förpackning och i butik.

Vad tycker Lidls kunder är viktigt?

– Vi upplever att våra kunder uppskattar valmöjligheter, transparens och tydlighet.

Hur jobbar ni med svenskt?

– Vi vill köpa in svenskt så mycket det bara går. Samtidigt som vi jobbar med att sourca produkter från det land som tillverkar produkten bäst.

Vilka Från Sverige-märkta produkter är ni mest stolta över?

– Oj, det finns ju så många! Men väldigt stolt över vår stora andel Från Sverige-märkt i kött, frukt och grönt och mejeri. 

Vilka Från Sverige-märkta produkter är populärast?

– Såklart är klassiska artiklar som mjölk, ägg och grönsaker väldigt populärt året om. Nu under sommaren är jordgubbar väldigt populärt. 

Upptäck en ny destination i Sverige med Destination Lidl i sommar och stötta svenska livsmedelsproducenter landet runt.

Kort om Lidl

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 196 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.


Under vecka 29 är Lidl gäster på Från Sveriges Instagram

Läs mer om Lidl

Aktuellt

Närproducerat

Närproducerat är viktigast enligt Matrapport 2020

Närproducerat är fortsatt viktigast när det kommer till vilka produktegenskaper konsumenterna värderar högst enligt Food & Friends matrapport 2020.

Hurra för Sveriges bönder!

Hurra för Sveriges bönder! Följ dem på Instagram!

Under krisen har Sveriges bönder fortsatt jobba för att vi ska få mat på bordet. Under #farmingasusual och #vifyllerhyllorna kan du se deras bilder från vardagen.

Lidl

Upptäck Från Sverige-märkta varor på Lidl

Lidl har ett brett sortiment av Från Sverige-märkta produkter som de jobbar för att lyfta fram på förpackningar och i butik. Nästa vecka, vecka 29, gästar de Från Sveriges Instagram.