från sverige

Tillbaka

Ulrika Ekström är ny vd för Svenskmärkning

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Ulrika Ekström blir ny vd för Svenskmärkning AB vid årsskiftet. Hon har som vd och konsult inom kommunikation lång erfarenhet från svensk livsmedelsindustri och dagligvaruhandel.

Ulrika Ekström blir ny vd för Svenskmärkning AB i januari 2021.

– Jag är stolt över svensk matproduktion och över att få arbeta med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Frågor som rör lantbruk, livsmedelsproduktion och mat har varit en röd tråd i min karriär och det här kändes som ett naturligt nästa steg, säger Ulrika Ekström.

– Ulrikas gedigna erfarenhet från livsmedelssektorn, i kombination med hennes positiva och drivande personlighet, gör att jag är säker på att hon kommer att leda Från Sverige-märkningen mot nya framgångar. Med sig i det arbetet har hon dessutom ett kompetent team av medarbetare samt en mycket engagerad styrelse. Allt talar för en fortsatt stark utveckling av Från Sverige-märkningen framöver, säger Björn Hellman, styrelseordförande, Svenskmärkning AB.

– Jag ser fram emot att, tillsammans med mitt team, kommunicera djupare vad Från Sverige står för och inspirera fler företag att använda märket. Då kan fler konsumenter välja svensktillverkad mat och dryck. Tillsammans bidrar vi till att stärka den svenska försörjningsförmågan framöver, säger Ulrika Ekström.

– Jag vill hälsa Ulrika Ekström mycket välkommen till oss på Svenskmärkning, säger Björn Hellman.

För mer information
Björn Hellman, styrelseordförande Svenskmärkning: 070-934 90 15
Ulrika Ekström: 0790-65 27 71


Mer information

MyNewsdesk finns foton på Ulrika Ekström för användning i media

Om Svenskmärkning AB

Aktuellt

Nya siffror visar Sveriges självförsörjningsgrad

Jordbruksverkets färska siffror för 2019 illustrerar hur Sveriges självförsörjningsgrad ser ut — och vad är egentligen skillnaden mellan självförsörjningsgrad och försörjningsförmåga?

Vem blir Sveriges Årets Bonde 2020?

Den 26 oktober utses Årets Bonde 2020! Här är de sex kategorivinnarna som gör upp om titeln i tävlingen som ska bidra till ökad efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige.

Ulrika Ekström är ny vd för Svenskmärkning

Ulrika Ekström blir ny vd för Svenskmärkning vid årsskiftet. Ulrika har lång erfarenhet från svensk livsmedelsindustri och dagligvaruhandel som vd och konsult inom kommunikation.