från sverige

Tillbaka

Ulrika Ekström är ny vd för Svenskmärkning

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Ulrika Ekström blir ny vd för Svenskmärkning AB vid årsskiftet. Hon har som vd och konsult inom kommunikation lång erfarenhet från svensk livsmedelsindustri och dagligvaruhandel.

Ulrika Ekström blir ny vd för Svenskmärkning AB i januari 2021.

– Jag är stolt över svensk matproduktion och över att få arbeta med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Frågor som rör lantbruk, livsmedelsproduktion och mat har varit en röd tråd i min karriär och det här kändes som ett naturligt nästa steg, säger Ulrika Ekström.

– Ulrikas gedigna erfarenhet från livsmedelssektorn, i kombination med hennes positiva och drivande personlighet, gör att jag är säker på att hon kommer att leda Från Sverige-märkningen mot nya framgångar. Med sig i det arbetet har hon dessutom ett kompetent team av medarbetare samt en mycket engagerad styrelse. Allt talar för en fortsatt stark utveckling av Från Sverige-märkningen framöver, säger Björn Hellman, styrelseordförande, Svenskmärkning AB.

– Jag ser fram emot att, tillsammans med mitt team, kommunicera djupare vad Från Sverige står för och inspirera fler företag att använda märket. Då kan fler konsumenter välja svensktillverkad mat och dryck. Tillsammans bidrar vi till att stärka den svenska försörjningsförmågan framöver, säger Ulrika Ekström.

– Jag vill hälsa Ulrika Ekström mycket välkommen till oss på Svenskmärkning, säger Björn Hellman.

För mer information
Björn Hellman, styrelseordförande Svenskmärkning: 070-934 90 15
Ulrika Ekström: 0790-65 27 71


Mer information

MyNewsdesk finns foton på Ulrika Ekström för användning i media

Om Svenskmärkning AB

Aktuellt

svensk grillost

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar.

Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock

Svenskmärkning med ursprungsmärkningen Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock för att fortsätta lyfta svenska råvaror på restauranger tillsammans med den viktiga målgruppen krögare.

Årlig kontrollavgift sänks för mindre företag

Nu underlättar Svenskmärkning för små företag att ursprungsmärka genom att sänka kontrollavgiften för de företag som har en årsomsättning på 0-9 miljoner kronor.