från sverige

Tillbaka

Ulrika Ekström är ny vd för Svenskmärkning

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Ulrika Ekström blir ny vd för Svenskmärkning AB vid årsskiftet. Hon har som vd och konsult inom kommunikation lång erfarenhet från svensk livsmedelsindustri och dagligvaruhandel.

Ulrika Ekström blir ny vd för Svenskmärkning AB i januari 2021.

– Jag är stolt över svensk matproduktion och över att få arbeta med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Frågor som rör lantbruk, livsmedelsproduktion och mat har varit en röd tråd i min karriär och det här kändes som ett naturligt nästa steg, säger Ulrika Ekström.

– Ulrikas gedigna erfarenhet från livsmedelssektorn, i kombination med hennes positiva och drivande personlighet, gör att jag är säker på att hon kommer att leda Från Sverige-märkningen mot nya framgångar. Med sig i det arbetet har hon dessutom ett kompetent team av medarbetare samt en mycket engagerad styrelse. Allt talar för en fortsatt stark utveckling av Från Sverige-märkningen framöver, säger Björn Hellman, styrelseordförande, Svenskmärkning AB.

– Jag ser fram emot att, tillsammans med mitt team, kommunicera djupare vad Från Sverige står för och inspirera fler företag att använda märket. Då kan fler konsumenter välja svensktillverkad mat och dryck. Tillsammans bidrar vi till att stärka den svenska försörjningsförmågan framöver, säger Ulrika Ekström.

– Jag vill hälsa Ulrika Ekström mycket välkommen till oss på Svenskmärkning, säger Björn Hellman.

För mer information
Björn Hellman, styrelseordförande Svenskmärkning: 070-934 90 15
Ulrika Ekström: 0790-65 27 71


Mer information

MyNewsdesk finns foton på Ulrika Ekström för användning i media

Om Svenskmärkning AB

Aktuellt

Utmärkt fisk från Gårdsfisk

Gårdsfisk märker sin fisk med Från Sverige och nu hittar du tre nyheter i butiken: färs och ryggbit av Gårdsclarias och filé av Rödstrimma. Och kanske lite rökt till jul?

Därför ska du titta efter Från Sverige-märket

Visst känns det bra att veta var maten kommer ifrån? Från Sverige-märket gör det enkelt för dig att välja svenska råvaror, livsmedel och växter när du handlar.

Så ser svenskarnas julmatvanor ut 2020

I spåren av pandemin är svenskt och hög kvalitet viktigt på julbordet, visar Livsmedelsföretagen julmatsundersökning. Hur viktig är skinkan och vem vill vi se som gäst?