från sverige

Tillbaka

Tre julfrågor till Ludwig Tjörnemo, Årets Kock

Publicerad Aktuellt Företag I säsong Konsument

Vad är den viktigast maträtten på julbordet för Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020 och medlem i Svenska Kocklandslaget? Vi ställde frågan och här kommer svaret!

Ludwig Tjörnemo var så här glad när han vann Årets Kock 2020. Han medlem i Svenska Kocklandslaget och kock på Restaurant Ètoile i Stockholm, med en stjärna i Guide Michelin.

Vad är den viktigaste rätten på julbordet för dig?

– Det är Jansons frestelse, utan tvekan! Vill man ha tips på recept så kan man kolla på TV4 Nyhetsmorgon på julafton, då är jag där och lagar Jansson och delar med mig av ett gott recept.

Har du några andra julbordsmåsten?

– Man måste ha sillen och man måste ha Jansson, de två är viktiga för mig. Resten är mest bonus faktiskt.

Andra tankar så här inför jul?

– Gör inte mer än du behöver, man behöver inte alltid krångla till det för att det ska bli bra.


Om Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020

Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, har jobbat på många stjärnkrogar världen över. Sedan 2019 är han medlem i Svenska Kocklandslaget som i februari 2020 tog silver i tävlingen Culinary Olympics i Stuttgart. Innan dess tävlade han med Svenska Junior Kocklandslaget 2014 – 2018 då de tog både silver och guld. Ludwig träffar du på Restaurant Ètoile i Stockholm, som har en stjärna i Guide Michelin. Läs mer om Ludwig Tjörnemo

Se Ludwig på  julafton på TV4 Nyhetsmorgon


Ludwigs nyårspizzor Från Sverige & intervju

I mellandagarna bjuder vi på en intervju och recepten på Ludwig Tjörnemos favoritpizzor som är utmärkta tips till nyårsdagen!

Till andra recept Från Sverige

Aktuellt

Från Sverige-veckorna 2021 — save the date!

Efter förra årets lyckade premiär har vi i år förlängt butiksaktiviteten till två veckor. Boka in Från Sverige-veckorna vecka 38 och 39 2021! Låt märket jobba!

Så bjöds det in till Från Sverige-veckan 2020

Efter förra årets lyckade pilotvecka är det dags att boka in butiksaktiviteten Från Sverige-veckorna 2021. Så här såg det ut 2020 — nu är det dags att boka in 2021!

Svenska tomater året runt

Tomater året runt från Sveriges största odlare

Strax utanför Trelleborg ligger Sveriges största tomatodling Alfred Pedersen & Son, och de använder märket Från Sverige. Här odlas svenska, smakrika tomater hela året runt!