Tre julfrågor till Ludwig Tjörnemo, Årets Kock
Vad är den viktigast maträtten på julbordet för Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020 och medlem i Svenska Kocklandslaget? Vi ställde frågan och här kommer svaret!
Ludwig Tjörnemo var så här glad när han vann Årets Kock 2020. Han medlem i Svenska Kocklandslaget och kock på Restaurant Ètoile i Stockholm, med en stjärna i Guide Michelin.
Vad är den viktigaste rätten på julbordet för dig?
– Det är Jansons frestelse, utan tvekan! Vill man ha tips på recept så kan man kolla på TV4 Nyhetsmorgon på julafton, då är jag där och lagar Jansson och delar med mig av ett gott recept.
Har du några andra julbordsmåsten?
– Man måste ha sillen och man måste ha Jansson, de två är viktiga för mig. Resten är mest bonus faktiskt.
Andra tankar så här inför jul?
– Gör inte mer än du behöver, man behöver inte alltid krångla till det för att det ska bli bra.
Om Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020
Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, har jobbat på många stjärnkrogar världen över. Sedan 2019 är han medlem i Svenska Kocklandslaget som i februari 2020 tog silver i tävlingen Culinary Olympics i Stuttgart. Innan dess tävlade han med Svenska Junior Kocklandslaget 2014 – 2018 då de tog både silver och guld. Ludwig träffar du på Restaurant Ètoile i Stockholm, som har en stjärna i Guide Michelin. Läs mer om Ludwig Tjörnemo
Se Ludwig på julafton på TV4 Nyhetsmorgon
Ludwigs nyårspizzor Från Sverige & intervju
I mellandagarna bjuder vi på en intervju och recepten på Ludwig Tjörnemos favoritpizzor som är utmärkta tips till nyårsdagen!
Till andra recept Från Sverige