från sverige

Tillbaka

Träffa Från Sverige under Årets Kock-finalen!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Kom och se den spännande Årets Kock-finalen och träffa oss i Från Sveriges montrar – restaurangmärkning, youtubern Matgeek och svenska äpplen står på programmet och vi bjuder på utmärkt fingerfood av svenska råvaror av Klas Lindberg, Årets Kock 2012, tillsammans med Svenskt Kött och LRF. Välkommen!

Finalen i Årets Kock 2019 bjuder på två spännande tävlingsdagar den 12-13 september i Annexet, Globen i Stockholm. Av de åtta taggade finalisterna går fyra vidare till dag två, då en av dem tar hem titeln Årets Kock 2019. Det är fokus på bland annat korv och på potatis under tävlingen.

Det händer i Från Sveriges monter:

Utmärkt på menyn & fingerfood av Klas Lindberg, Årets Kock 2012

Ursprungsmärkning på restaurang och svenska råvaror på menyn är huvudtemat i Från Sveriges monter under tävlingsdagarna. Här bjuder vi på fingerfood av Klas Lindberg, Årets Kock 2012 som driver Portal Restaurant i Stockholm. Naturligtvis har Klas använt utmärkta svenska råvaror från Sveriges bönder och livsmedelsproducenter. Klas träffar du hos oss när han inte är expertkommentator vid scen vid tävlingen. Även Svenskt Kött och LRF är på plats delar av dagarna.

Direktsändning med youtubern Matgeek om korv och hållbarhet

En av tävlingsuppgifterna under den första tävlingsdagen är korv. Svenskt Kött lyfter temat med hjälp av youtubern Johan “Matgeek” Hedberg och bjuder in gäster till direktsändning i Från Sveriges monter under fredagen. Det blir samtal om korv och hållbarhet mellan Matgeek och Benny Granqvist från Scan, Lars Hansson från Bjärhus Gårdsbutik, Jeanette Elander grisbonde på Äs gård i Västerås, Klas Lindberg som är krögare Restaurang Portal Stockholm samt Thomas Kanestad från Stensåkra Charkuteri & Deli.

Svenska smakrika äpplen i äppellunden

Äppelriket Österlen träffar du en trappa upp i en grönskande äppellund. De berättar om den svenska äppelodlingen och du bjuds på äppelmust av de svenska sorterna Saga och Santana och testar äppelprovning med de smakrika svenska äppelsorterna Aroma, Cox Orange, Rubinola, Saga, Santana och päronet Clara Frijs.

På Årets Kocks huvudscen: 13.30-13.45, fredag 13 september

”Förändrade beteenden hos gastronomi, grossister och producenter – nya råvaror”
För att skapa en riktig förändring måste vi alla hjälpas åt. Kockar kan göra sitt, restaurangbesökare sitt men vad gör grossister, detaljister och producenter? Hur uppmuntrar vi till ett förändrat beteende internt och i förhållande till kunderna? Vilka nya råvaror ser vi? Hur får vi till en förändring att äta mer svenskproducerat?

Medverkande: Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB, Jonas Köhler, VD Menigo, Jenny Andersson, kycklingbonde och Ordförande Svensk Fågel. Programledare: Lydia Capolicchio.

Välkommen!


Lär känna finalister i Årets Kock 2019 här

Här har ni dem, de åtta kockar som har gått till final i Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning. I startfältet finns förra årets silvermedaljör och ytterligare en kock som tog sig till finalen 2018, en kock med två brons från Årets Kock i bagaget, en kock som har varit i semifinal fyra gånger och en som varit det hela nio gånger samt tre debutanter. Finalen hålls den 12-13 september på Annexet i Stockholm. Där kommer finalisterna att tävla i flera moment och redan efter dag ett får fyra kockar lämna tävlingen. Vinnaren – Årets Kock 2019 – koras på eftermiddagen den 13 september.

Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm

Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm

Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg

Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm

Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad

Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg

Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv

Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö

Vi önskar finalisterna lycka till!

 


Allt du vill veta om Årets Kock 2019

Biljetter till Årets Kock 2019 final

Matintresserad allmänhet är varmt välkommen att se den avgörande, spännande finaldagen den 13 september, då en av de fyra slutfinalisterna blir Årets Kock 2019.  Biljetter köper du här
Arbetar du i branschen finns branschbiljetter att beställa till och med den 9 september. Mejla [email protected]

Aktuellt

Skylta upp med Mejeri & ost Butikspaket

Mejeri & ost Butikspaket gör det enkelt att hitta Mjölk från Sverige-märkta varor butiken! Butikspaketet kan beställas här på hemsidan precis som utvalda enstaka enheter.

Svenska grönsaker i säsong

Svenska grönsaker, frukter och bär i säsong

Passa på att äta Från Sverige-märkt när det är i säsong och nyskördat. I vår säsongsguide kan du se vilka svenska grönsaker, frukter och bär som är i säsong just nu!

White Guide Sommarsverige 2020 svemestertipsar!

Få de bästa tipsen om sommarkrogar, barer, caféer, hotell och utflyktsmål som gårdsbutiker och lokala mat- och dryckesproducenter. Från Sverige är samarbetspartner!