från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Torggummans Ägg tror på det lokala ägget

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Torggummans Ägg är ett lokalt familjeföretag som startade 1948 med att sälja ägg från egna hönor, och även packar och distribuerar äggen till sina kunder. Vi bad Caroline Högberg berätta om mer om företaget, svenska ägg och varför de ursprungsmärker med Från Sverige.

Berätta om Torggummans Ägg.

— Torggummans Ägg finns det mycket att berätta om, men för att göra det kort så var det min morfar som skapade företaget år 1948. Vi är lokalt familjeföretag med rötterna djupt i Dalsland, som säljer ägg från våra egna hönor, packar och kör ut till våra kunder. Vi tror fullt på det lokala ägget därför har vi valt att satsa på våran egna produktion.

Hur tänker ni kring era hönor och ägg?

— Vi håller våra hönor väldigt nära hjärtat och har därför valt att utveckla hela kedjan ifrån hönan till försäljning. På så sätt höjer vi kontrollen av kvalitén från djuromsorg, packeri samt leverans av äggen till butik. Jag är uppvuxen med hönor, precis som min mamma och moster, därför är det naturligt för mig att alltid göra mitt bästa för djuren och att hönorna går fritt inomhus eller utomhus, som våra ekologiska hönor gör när vädret tillåter. Jag tror på att glada hönor värper goda ägg.

Berätta om ert packeri och distributionen.

— I vårt äggpackeri i Färgelanda tvättas, kvalitetssäkra och packas äggen i förpackningar. Här ifrån distribuerats sedan ut till kunderna med våra egna lastbilar. För oss är det viktigt med ett klimatsmart tänk och en hög livsmedelssäkerhet, därför fokuserar vi på målsättningar som kan hjälpa oss att uppnå detta. Med märkningen av den rosa checken och från Sverige på våra askar kan vi visa konsumenterna att vi uppfyller alla kriterier.

Varför är det viktigt med Från Sverige-märkningen?

— Jag tror starkt på den svenska maten och dess framtid, vi strävar efter ett hållbart sätt att producera med minskning av klimatpåverkan. Med Från Sverige-märkningen kan man lita på att det kommer från Sverige och uppfyller kraven. Själv letar jag alltid efter Från Sverige-märket när jag handlar.

Varför ska man välja svenska ägg?

— Det svenska ägget är det självklara valet av ägg. Med certifieringen rosa checken har vi en högre standard på kvalitén än andra länder. För oss var det ett självklart val att certifiera oss med den rosa checken då den säkerställer att hela kedjan ifrån foder, kläckeri, hönan och packeri håller en högre kvalité. Hos oss jobbar vi ständigt med utveckling och förbättringar för hönan till ägg, i packeri till kund. Det är viktigt för oss att kunden ska känna en trygghet när de köper våra ägg att det är skapats med omsorg och engagemang i alla leden.

Din favoriträtt med ägg?

— En omelett med mycket ägg och egenplockade kantareller!


Mer information

Läs mer om Torggummans Ägg 

Torggummans Ägg i menyn på Livsmedelsdagarna 2021

Företag som märker med Från Sverige

Relaterade inlägg

Här är årets Från Sverige-märkta julnyheter

Nu har årets julnyheter lanserats! Här nedan kan du läsa mer om årets julnyheter som märks med Från Sverige-märket.

Från Sverige och Ostfestivalen i samarbete

Från Sverige är ny samarbetspartner till Ostfestivalen, som arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm den 11-13 februari 2022. Här är svensk ost i fokus!

fiskköttbullar gårdsfisk

Säg hej till fiskköttbullar från Gårdsfisk!

Gårdsfisk vill att alla ska kunna äta fisk som är god, klimatsmart och uppfödd i Sverige. Nu lanserar Gårdfisk fiskköttbullar med samma fina smak och textur som en traditionell köttbulle.