från sverige

Tillbaka

Svenskt viltbord med rådjur, lingon, svamp & örter

Publicerad Aktuellt Företag Konsument I säsong

Ett viltbord med svenskt tema är trollskt gott! Krögare Fredrik Eriksson lagar härliga rådjurswallenbergare – med svenska aromaäpplen, svamp, örter, potatis och andra höstråvaror –
och berättar om hur du bäst använder viltkött. Du får Fredriks bästa recept på rådjurswallenbergare, Jenny Alversjö får en gluten- och mjölkfri variant av biffen och Steffo styckar rådjur.

Krögare Fredrik Erikssons gör wallenbergare på rådjur med svenska råvaror i TV4 Nyhetsmorgon


Fredriks gluten- och mjölkfria rådjurswallenbergare – till receptet!

 

Aktuellt

LRF firade 100 år med historiskt Framtidsmingel

LRF firar 100 år och bjöd in till ett historiskt framtidsmingel i Stockholm, där gästerna gjorde en resa i tid och rum från 1917 till 2017. Vi var på plats, berättade om märkningen och visade utmärkta råvaror, livsmedel och växter.

LRFs kampanj #jagbryrmig lyfter svensk mat

Nu startar LRFs kampanj Jag bryr mig / Tack för att du bryr dig med Emilia Astrenius Widerström som en av frontfigurerna. Med den vill Sveriges lantbrukare visa att hållbarhetsfrågorna både är viktiga och komplexa.

Svenskarna vill ha mer svenskt i matkassen

Enligt en stor undersökning av Livsmedelsföretagen vill svenskarna ha mer svenskt och ekologiskt i matkassen, och viktigast är att maten och drycken är producerad i Sverige.