Höstlamm med asiatiska smaker av Erik Videgård
Erik Videgård, välkänd krögare i Stockholm, har för kampanjen #Höstlamm tagit fram fyra nya recept med svenskt höstlamm med asiatiska smaker. Kampanjen #Höstlamm vill inspirera till matlagning med svenskt lamm på nytt vis och lyfta att det svenska lammets högsäsong är på hösten. Ett utmärkt gott exempel på att använda svenska råvaror för all världens mat och smaker.
Recept från Svenskt Kött.
Lamm är bäst på hösten – svenskt höstlamm
Hösten är högsäsong för svenskt lamm, så älskar du lamm ska du passa på nu när det finns som mest färskt svenskt lamm i butikerna. Höstlammen föds under våren och har betat friskt gräs ute i hagen hela sommaren. Förutom att du får ett smakrikt, ljust och mört kött, får du svenska mervärden på köpet. Får och lamm är duktiga på att beta, röja sly och hålla landskapen öppna. Det ger liv till den biologiska mångfalden i beteshagen och just att de bara har betat gräs, örter och sly ger ett bra och smakrikt kött som är rikt på omega-3.
Med kampanjen #Höstlamm vill vi lyfta det svenska lammet och inspirera till matlagning med svenskt lamm på nytt vis.
Till Erik Videgårds recept på höstlamm.se
Lära dig mer om svensk lammuppfödning och varför du ska välja svenskt lammkött just på hösten. Här får du också tips på recept och de bästa knepen när du ska tillaga lamm.
Bakom initiativet #Höstlamm står Svenskmärkning med ursprungsmärket Kött från Sverige, Lantbrukarnas riksförbund (LRF), Lammproducenterna, Fåravelsförbundet, Scan, KLS Ugglarps samt Svenskt Kött.
Titta efter märket Kött från Sverige när du väljer lamm i butiken!