från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Stolt sponsor till Livsmedelsdagarna 2021

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Temat för Livsmedelsdagarna 2021 är ”Rebuild Better – för en hållbar framtid” och konferensen planeras hållas i Tylösand den 20-22 oktober. Programmet bjuder på nyheter, insikter och många spännande möten. Från Sverige är stolt huvudsponsor och presenterar en utmärkt middag av svenska råvaror på torsdagen, om dagarna kan hållas i fysisk form enligt plan.

Livsmedelsdagarna i Tylösand den 20-22 oktober

Livsmedelsdagarna är en av årets viktigaste händelser för branschen. Vi ser fram emot att få träffas på Livsmedelsdagarna 2021, som förhoppningsvis kan genomföras på plats enligt plan den 20-22 oktober i Tylösand. Det blir ett spännande program med nyheter, insikter och efterlängtat nätverkande.

Rebuild better — för en hållbar framtid

Johan Kuylenstierna, ordförande i Klimatpolitiska rådet, Catarina Englund, global hållbarhetschef på IKEA och Karin Bodin VD på Polarbröd, är några av talarna som ger sin syn på hur vi bättre kan driva mot en hållbar framtid. Det blir intressanta paneldiskussioner och många tillfällen att träffa kollegor.

Svenskmärkning stolt huvudsponsor

Svenskmärkning, med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, är stolt huvudsponsor för Livsmedelsdagarna 2021. Du kan höra Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning, berätta om Från Sverige-märkningens 5 första år torsdagen den 21 oktober. Samma kväll har vi glädjen att presenterar en utmärkt middag, tillagad av råvaror Från Sverige.


Till anmälan och program Livsmedelsdagarna 2021

 


Ur programmet


Är det kört för planeten?
Hur kan vi vända kris och domedag till en agenda av möjligheter.
Johan Kuylenstierna, ordförande i Klimatpolitiska rådet.

Hållbarhet och cirkulärt arbete – Hur driver IKEA framtidens agenda inom livsmedel?
Catarina Englund, global sustainability innovation manager, IKEA

Hållbart arbete med kunddata
Cecilia Meldahl, chef kundutveckling, ICA Sverige

Hållbarhetsdeklarationer – styra och kommunicera hållbarhetsavtryck på livsmedel.
Charlotta Szczepanowski, hållbar och kvalitetschef, Coop

Är vi hälsosamt hållbara?
Elisabet Rytter, forsknings- och nutritionsansvarig, Livsmedelsföretagen

Draknästet
Startups möter riskkapital och storbolag.

I huvudet på en normalstörd
Pär Johansson, verksamhetsledare, Glada Hudikteatern

Att resa sig ur askan. Berättelsen om Polarbröd, nu och i generationer.
Karin Bodin, koncern-vd, Polarbröd

Hållbar konsumtion – vem ska ta ansvar och betala? Paneldiskussion
Åsa Odell, vice ordförande, LRF
Johan Augustsson, vd, Lidl Sverige
Lars Appelqvist, vd, HKScan

Med reservation för ev ändringar.


Svenskmärkning AB, som står bakom den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, ägs gemensamt av Livsmedelsföretagen, Svensk Dagligvaruhandel och LRF.


Om Livsmedelsdagarna 2021

Programgruppen för Livsmedelsdagarna 2021 är Christer Nyrén, Stiftelsen Lantbruksforskning, Elén Faxö, Innovation Booster, Klas Johansson, Fazer och Lena Sparring, ICA Sverige.

Anmälan före 30 juni ger 1 000 kr i rabatt. Det är möjligt att avboka sig utan kostnad fram till den 20 augusti.

I dagsläget är det ingen som kan säga vilka restriktioner som gäller i slutet av oktober. Om det blir tvunget att ställa in så betalas avgiften tillbaka. Verksamhetsledare är Cecilia Öster som kan svara på frågor, mejl [email protected]

Livsmedelsdagarna är sedan 1960 årets höjdpunkt inom livsmedelsbranschen och en viktig mötesplats för utbyte och socialiserande. Under Livsmedelsdagarna får deltagarna ny kunskap från intressanta föreläsare samt många möjligheter att träffa nya och gamla kollegor. 

Relaterade inlägg

Vi välkomnar Åsa Odell, nyvald ordförande

Välkommen Åsa Odell, vice ordförande LRF, som vid årsstämman valdes till ordförande i Svenskmärkning AB. Vi frågade Åsa om ordförandeskapet och framtiden.

Åsa Odell ny ordförande i Svenskmärkning

På årsstämman i maj var det Åsa Odell, vice ordförande i LRF, som valdes till ny ordförande för Svenskmärkning AB, som står bakom den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige.

Årets Sommarblomma — Dahlia X-pinnata Dreamy

Årets Sommarblomma 2021 är den vackra Dahlia X-pinnata Dreamy, en mörkbladig enkelblommande sommardahlia märks med Från Sverige. Här är råd och planteringstips!