från sverige

Tillbaka

”Speciellt roligt att skylta upp frukt & grönt”

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Butiken har ordet! Ida Karlsson är butikschef för ICA Kvantum Vallentuna, en av de butiker som utvärderat Från Sveriges butiksmaterial under våren. Hon tycker att det är speciellt roligt att kunna skylta upp med Från Sverige-materialet i frukt- och gröntavdelningen.

Ida Karlsson, butikschef för ICA Kvantum Vallentuna, menar att Från Sverige-märkningens nya butiksmaterial fungerade mycket bra.

– Skyltmaterialet Från Sverige passar jättebra i butiken. De runda utstickarna och hyllkantsetiketterna gör det lätt att skylta upp ursprungsmärkta svenska råvaror och livsmedel i alla kategorier.

– Vi har högt i tak i butiken och därför är takskyltarna, som man kan beställa separat, extra bra. Det gör skyltningen tydlig i gångarna.

– Våra kunder är överlag intresserade av att handla svenska produkter och vill stödja lokala svenska leverantörer. Det är speciellt roligt att kunna skylta upp med Från Sverige-materialet i frukt- och gröntavdelningen nu under den svenska odlingssäsongen.

Fakta
ICA Kvantum Vallentuna, i Vallentuna kommun norr om Stockholm
Omsätter: 230 Mkr
Antal anställda: 70 personer

Beställ butiksmaterialet Från Sverige här


Mer information

Om Från Sveriges pilottest av butiksmaterial
Under våren 2020 har ett femtontal butiker från samtliga butikskedjor utvärderat det nya butiksmaterialet Från Sverige. Det består av standardiserat skyltmaterial som passar de flesta butiker och butikssystem, har tydligt budskap och är enkelt att sätta upp. Välj mellan tre paket: Lilla Butikspaketet, Stora Butikspaketet och Odlat & växter Butikspaket. Det går också att sätta ihop sitt eget paket och beställa enstaka enheter. Läs mer

Fler Butiken har ordet!

Markus Wahlgren, stormarknadschef, Stora Coop Visby: ”Ju fler skyltar med märkningen, desto bättre.”
Handlare Marcus Terneborn, ICA Nära Julitahallen: ”Ambition att skylta upp alla Från Sverige-märkta varor”

Aktuellt

svensk grillost

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar.

Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock

Svenskmärkning med ursprungsmärkningen Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock för att fortsätta lyfta svenska råvaror på restauranger tillsammans med den viktiga målgruppen krögare.

Årlig kontrollavgift sänks för mindre företag

Nu underlättar Svenskmärkning för små företag att ursprungsmärka genom att sänka kontrollavgiften för de företag som har en årsomsättning på 0-9 miljoner kronor.