från sverige

Tillbaka

”Speciellt roligt att skylta upp frukt & grönt”

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Butiken har ordet! Ida Karlsson är butikschef för ICA Kvantum Vallentuna, en av de butiker som utvärderat Från Sveriges butiksmaterial under våren. Hon tycker att det är speciellt roligt att kunna skylta upp med Från Sverige-materialet i frukt- och gröntavdelningen.

Ida Karlsson, butikschef för ICA Kvantum Vallentuna, menar att Från Sverige-märkningens nya butiksmaterial fungerade mycket bra.

– Skyltmaterialet Från Sverige passar jättebra i butiken. De runda utstickarna och hyllkantsetiketterna gör det lätt att skylta upp ursprungsmärkta svenska råvaror och livsmedel i alla kategorier.

– Vi har högt i tak i butiken och därför är takskyltarna, som man kan beställa separat, extra bra. Det gör skyltningen tydlig i gångarna.

– Våra kunder är överlag intresserade av att handla svenska produkter och vill stödja lokala svenska leverantörer. Det är speciellt roligt att kunna skylta upp med Från Sverige-materialet i frukt- och gröntavdelningen nu under den svenska odlingssäsongen.

Fakta
ICA Kvantum Vallentuna, i Vallentuna kommun norr om Stockholm
Omsätter: 230 Mkr
Antal anställda: 70 personer

Beställ butiksmaterialet Från Sverige här


Mer information

Om Från Sveriges pilottest av butiksmaterial
Under våren 2020 har ett femtontal butiker från samtliga butikskedjor utvärderat det nya butiksmaterialet Från Sverige. Det består av standardiserat skyltmaterial som passar de flesta butiker och butikssystem, har tydligt budskap och är enkelt att sätta upp. Välj mellan tre paket: Lilla Butikspaketet, Stora Butikspaketet och Odlat & växter Butikspaket. Det går också att sätta ihop sitt eget paket och beställa enstaka enheter. Läs mer

Fler Butiken har ordet!

Markus Wahlgren, stormarknadschef, Stora Coop Visby: ”Ju fler skyltar med märkningen, desto bättre.”
Handlare Marcus Terneborn, ICA Nära Julitahallen: ”Ambition att skylta upp alla Från Sverige-märkta varor”

Aktuellt

Matproducenten – den nya hjälten! Årets Kock Talks.

Covid19 har synliggjort hur sårbara vi är som land. Konsumenter och restauranggäster vill äta mat med svenskt ursprung, samtidigt kämpar svenska bönder för sin egen överlevnad.

Gabriel toppar med 3 rätters på svenska råvaror!

I det fjärde och sista avsnittet av serien Från Sverige avslutar Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019, med en trerätters på utmärkta svenska råvaror. Här är recepten!

Årets Kock 2020 Från Sverige

Fullmatade digitala Årets Kock Veckan börjar nu!

I år är Årets Kock ett digitalt event. Se den spännande finalen livesänd den 17 september, inspireras av Årets Kock Talks, Årets Kock Podden hela vecka tills dess.