från sverige

Tillbaka

SIA Glass – alltid svensk, färsk grädde

Publicerad Aktuellt Företag I säsong Konsument Nyheter för företag

Svenska råvaror har alltid varit en av grundstenarna hos SIA Glass. Företaget startade 1961, men har över 440 års erfarenhet när det gäller närproducerade, högkvalitativa livsmedel. Under vecka 36 gästar SIA Glass Från Sveriges Instagram.

Allt började med Berte Qvarn 1569 och har fortsatt sedan dess i fjorton generationer. SIA Glass är en del av Bertekoncernen som är Sveriges äldsta familjeföretag. Fabriken ligger i Halländska Slöinge bland spannmålsfält och gröna kullar runt Susedalen.

Här framställs glass av svensk, färsk grädde

I slutet av 1970-talet gjordes i princip all glass på vegetabiliskt fett och svenskarna var inte vana vid något annat. Men på SIA Glass ville man använda äkta råvara och satsade på gräddglass istället.

Stefan Carlson, VD på SIA Glass, förklarar att det alltid varit viktigt för företaget att använda svenska råvaror och att även produktionen sker i Sverige. Glassen framställs av färsk grädde från tre svenska gårdar, inklusive SIAs egna Berte Gård med 240 kor.

– Svensk produktion och svenska råvaror har alltid varit grundstenar i bolaget, säger Stefan.

Innovativa smaker och många nya produkter

SIA Glass lanserar ungefär ett 20-tal nya produkter varje år och har ambitionen att fortsätta lansera minst lika många nästkommande år som nuvarande. Företaget är välkända för att vara innovativa och har alltid bejakat ett nytänkande kring smaker.

– Nyhetsfokuset är viktigt, precis som att vara innovativa i smak och nya produkter, säger Stefan.

Varför är ursprungsmärkningen Från Sverige viktig för er?

– Långt innan märkningen kom till så var svenska råvaror redan en av våra grundstenar. All vår produktion ska ske i Sverige och sker i Sverige. Vi jobbar med svenska råvaror så långt vi bara kan. Det har varit naturligt för oss sedan bolaget startade och kommer fortsätta vara så. Därför är det också en självklarhet för oss att märka vår glass, och alla produkter som kan märkas märker vi, berättar Stefan.

Vilken är din egen favoritglass?

– Chokladglass har alltid varit en favorit, säger Stefan.


Mer information

Under vecka 36 tar SIA Glass över Från Sveriges Instagram. Titta förbi och se mer av allt som har med glass att göra!

Läs mer om SIA Glass

Besök och följ Från Sveriges Instagram

Aktuellt

Vem av de fyra blir Årets Kock 2019? Livesändning!

Nu är det fyra finalister kvar som tävlar om titeln Årets Kock 2019. Se Matgeeks livesändning från vår monter klockan 12.00 idag inför att finalen drar igång! Välkommen!

Klas Lindbergs fingerfood av svenska råvaror – recept

Underbara recept som Klas Lindberg, Årets Kock 2012 &Portal, tagit fram till Från Sveriges, Svenskt Kötts och LRFs monter vid Årets Kock 2019. Vilken rätt blir din favorit?

Nu är vi på plats på Årets Kock! Välkommen till oss!

Årets Kock finalen är igång. Svenska råvaror och inget svinn är teman för tävlingen och det tycker vi är helt utmärkt! Kom och hälsa på i montern eller se livesändningen.