från sverige

Tillbaka

Framgångsrikt Från Sverige sänker licensavgiften

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Utvecklingen är stark och positiv för Från Sverige-märkningen. Närmare 190 företag använder märket på mer än 10 000 produkter. Den starka utvecklingen gör det möjligt för Svenskmärkning AB att sänka licensavgiften.

Pressmeddelande från Svenskmärkning AB den 6 april 2020. Den starka utvecklingen för ursprungsmärkningen Från Sverige gör det möjligt för Svenskmärkning AB att sänka licensavgiften.

Avgiften sänks från och med 1 juli 2020 från 0,07 till 0,065 procent på omsättningen av märkta produkter. Licensavgift för märkta produkter tas ut för företag som har en årsomsättning över 25 MSEK.

– Framgången genererar ett positivt resultat och det är glädjande att företagen får ta del av det genom en lägre licensavgift, säger Björn Hellman, ordförande Svenskmärkning AB.

Ursprungsmärkningen Från Sverige är ett viktigt märke för de svenska bönderna, de svenska livsmedelsföretagen och dagligvaruhandeln. Den visar konsumenterna vägen till svenska råvaror, livsmedel och växter.

– Från Sverige-märkningen är välkänd och efterfrågad av konsumenterna. Det är grunden för märkningens tillväxt, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB. 8 av 10 svenskar tycker att Från Sverige är en viktig märkning och har högt förtroende för ursprungsmärkningen.

Enligt den senaste attitydundersökningen (februari 2020) är 6 av 10 svenskar beredda att betala mer för mat som har svensk ursprungsmärkning.

– Undersökningen visar också att majoriteten av unga konsumenter anser att svenska livsmedel är kloka och bra val ur miljö- och klimatsynpunkt, säger Maria Forshufvud.

Svenskmärkning AB förvaltar, utvecklar och kommunicerar ursprungsmärkningarna Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Märkningen bygger på fasta kriterier: Odlat, fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige.

För mer information, kontakta

Björn Hellman, ordförande Svenskmärkning AB
Telefon 070 934 90 15, [email protected]

Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB,
Telefon 072-741 64 90, [email protected]


Mer information

Företagen som använder ursprungsmärkningen Från Sverige

Från Sveriges Företagssidor

Pressmeddelanden Från Sverige

Attitydundersökning Demoskop, 4-13/2 2020: Unga vuxna: Rekordhög kännedom för Från Sverige

 

Aktuellt

Nytt butiksmaterial visar vägen till Från Sverige

Under våren har vi utvecklat och testat ett nytt butiksmaterial för Från Sverige som gör det ännu enklare att hitta Från Sverige-märkta varor i butiken. Nu är det här!

Ljuvlig blåbärsdessert av Martin Moses, Årets Kock

Vad sägs om rårörda blåbär med blåbärsmousse, smörstekt bovetekaka och vispad gryngrädde efter recept av Martin Moses, Årets Kock 2019? Vi säger mums!

Nya styrelseledamöter till Svenskmärkning AB

I Svenskmärknings styrelse invaldes två nya styrelseledamöter. I styrelsen sitter representanter från de tre ägarna LRF, Svensk Dagligvaruhandel och Livsmedelsföretagen.