från sverige

Tillbaka

Framgångsrikt Från Sverige sänker licensavgiften

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Utvecklingen är stark och positiv för Från Sverige-märkningen. Närmare 190 företag använder märket på mer än 10 000 produkter. Den starka utvecklingen gör det möjligt för Svenskmärkning AB att sänka licensavgiften.

Pressmeddelande från Svenskmärkning AB den 6 april 2020. Den starka utvecklingen för ursprungsmärkningen Från Sverige gör det möjligt för Svenskmärkning AB att sänka licensavgiften.

Avgiften sänks från och med 1 juli 2020 från 0,07 till 0,065 procent på omsättningen av märkta produkter. Licensavgift för märkta produkter tas ut för företag som har en årsomsättning över 25 MSEK.

– Framgången genererar ett positivt resultat och det är glädjande att företagen får ta del av det genom en lägre licensavgift, säger Björn Hellman, ordförande Svenskmärkning AB.

Ursprungsmärkningen Från Sverige är ett viktigt märke för de svenska bönderna, de svenska livsmedelsföretagen och dagligvaruhandeln. Den visar konsumenterna vägen till svenska råvaror, livsmedel och växter.

– Från Sverige-märkningen är välkänd och efterfrågad av konsumenterna. Det är grunden för märkningens tillväxt, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB. 8 av 10 svenskar tycker att Från Sverige är en viktig märkning och har högt förtroende för ursprungsmärkningen.

Enligt den senaste attitydundersökningen (februari 2020) är 6 av 10 svenskar beredda att betala mer för mat som har svensk ursprungsmärkning.

– Undersökningen visar också att majoriteten av unga konsumenter anser att svenska livsmedel är kloka och bra val ur miljö- och klimatsynpunkt, säger Maria Forshufvud.

Svenskmärkning AB förvaltar, utvecklar och kommunicerar ursprungsmärkningarna Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Märkningen bygger på fasta kriterier: Odlat, fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige.

För mer information, kontakta

Björn Hellman, ordförande Svenskmärkning AB
Telefon 070 934 90 15, [email protected]

Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB,
Telefon 072-741 64 90, [email protected]


Mer information

Företagen som använder ursprungsmärkningen Från Sverige

Från Sveriges Företagssidor

Pressmeddelanden Från Sverige

Attitydundersökning Demoskop, 4-13/2 2020: Unga vuxna: Rekordhög kännedom för Från Sverige

 

Aktuellt

Närproducerat

Närproducerat är viktigast enligt Matrapport 2020

Närproducerat är fortsatt viktigast när det kommer till vilka produktegenskaper konsumenterna värderar högst enligt Food & Friends matrapport 2020.

Hurra för Sveriges bönder!

Hurra för Sveriges bönder! Följ dem på Instagram!

Under krisen har Sveriges bönder fortsatt jobba för att vi ska få mat på bordet. Under #farmingasusual och #vifyllerhyllorna kan du se deras bilder från vardagen.

Lidl

Upptäck Från Sverige-märkta varor på Lidl

Lidl har ett brett sortiment av Från Sverige-märkta produkter som de jobbar för att lyfta fram på förpackningar och i butik. Nästa vecka, vecka 29, gästar de Från Sveriges Instagram.