från sverige

Tillbaka

Inspirerande samarbete med UnderbaraClara

Publicerad Aktuellt Företag I säsong Konsument Nyheter för företag Press

Vi är glada att presentera vårt samarbete med UnderbaraClara, där vi tillsammans lyfter svenska råvaror och de viktiga mervärden du får på köpet när du väljer råvaror från Sverige.

Foto: Clara Lidström

Clara Lidström är en svensk skribent, författare, fotograf och stylist och bor på en gård på Västerbottens landsbygd tillsammans med sin man och tre barn. Hon driver en av Sveriges största bloggar: UnderbaraClara.

Ursprungsmärkningen Från Sverige har inlett ett samarbete med Clara där hon berättar om vikten av att köpa råvaror från Sverige och även delar med sig av ett gott recept på en ljummen vårsallad – självklart gjord på svenska råvaror.

Här kan du läsa UnderbaraClaras inlägg 

Bilder från UnderbaraClaras blogg

Aktuellt

Antibiotikadagen – en dag värd egen uppmärksamhet

Idag, den 18 november, är det Europeiska antibiotikadagen. En rad aktiviteter pågå runt om i hela EU idag och huvudeventet äger rum i Stockholm på Europahuset.

WWF: Välj svensk ost och chark för miljöns skull.

Det finns många anledningar att välja svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Världsnaturfonden lyfter svenskt i nya upplagan av Köttguiden, i år granskas även ost.

Antibiotika – Sverige bäst inom EU för nionde året

För nionde året i rad visar europeiska läkemedelsmyndigheten att Sveriges djurbönder intar en tätposition inom EU med friska djur och liten antibiotikaförbrukning.