från sverige

Tillbaka

Så stöttar du restauranger, caféer och serveringar

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Restriktionerna under coronapandemin slår mycket hårt mot hela restaurangbranschen, både små och stora verksamheter drabbas. Så kan du stötta dem — varje lunch, middag och fika gör skillnad!

All verksamhet i restaurangbranschen, små lokala restauranger, caféer, konditorier och serveringar, drabbas hårt av restriktionerna under corona. Det är mångas arbeten och verksamheter som står på spel, så låt oss hjälpas åt att säkerställa att våra favoritrestauranger, serveringar, mötesplatser och hotell finns kvar.

Det här kan du göra för att stötta

  • Är du frisk och symptomfri – gå ut och ät gott, följ myndigheternas föreskrifter
  • Beställ hem lunch och middag för avhämtning, många erbjuder färdiga rätter, kassar, menyer och mat du lagar färdigt hemma
  • Se om de restauranger du brukar gå till eller har i din närhet har börjat med hemlevererans – bra för dig och för de du vet behöver vara försiktig med att gå ut
  • Köp ett presentkort
  • Sprid gärna erbjudanden från din kvarterskrog
  • Boka om istället för att boka av

Varje besök och beställning betyder mycket just nu.
Tillsammans kan vi göra skillnad och ta oss igenom den här tuffa perioden.

Tack för att du stöttar på det sätt du kan!

 


Mer information

Så fungerar märkning på restaurang
Restauranger och ursprungsmärkning 

 

Aktuellt

Från Sverige och KRAV underlättar för konsument

Från Sverige och KRAV har startat ett samarbete för att göra det enklare för konsumenten att välja KRAV-produkter med svenskt ursprung, märkta med Från Sverige.

Utmärkta betor i alla färger och former

Det finns svenskodlade färgglada betor i butikerna året runt. Vackert röda, gula, vita, polkarandiga — och så de goda genvägarna med förkokta och inlagda!

svensk grillost

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar.