från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Så kan du stötta restaurangerna

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Coronavirusets spridning slår mycket hårt mot restaurangbranschen och ingen vet hur länge situationen kommer hålla i sig. Vi vill alla se en levande restaurangbransch när den här krisen har klingat av. Så här kan du vara med och stötta – varje lunch, middag och fika räknas!

Stötta restaurangerna

När coronarädslan slår till slår den över hela restaurangbranschen. Såväl små lokala restauranger, caféer, konditorier och serveringar drabbas och blir av med sina dagliga gäster precis som de stora och kända restaurangerna. Många vittnar om hur antalet besökare rasar, catering och event ställs in, utan att nytt bokas in i framtiden. Det är mångas arbeten som står på spel, så låt oss hjälpas åt att säkerställa att våra favoritrestauranger, serveringar, mötesplatser och hotell finns kvar.

Det här kan du göra för att stötta

  • Är du frisk och symptomfri – gå ut och ät gott så länge myndigheterna inte avråder
  • Boka om istället för att boka av
  • Beställ hem lunch och middag för avhämtning, många erbjuder färdiga kassar och menyer
  • Se om de restauranger du brukar gå till eller har i din närhet har börjat med hemlevererans – bra för dig och för de du vet behöver vara försiktig med att gå ut
  • Köp ett presentkort
  • Sprid gärna erbjudanden från din kvarterskrog

Ett besök just nu kan betyda mycket. Tillsammans kan vi göra skillnad och ta oss igenom den här tuffa perioden. Tack för att du stöttar på det sätt du kan!


Mer information

Så fungerar märkning på restaurang
Restauranger och ursprungsmärkning 

 

Relaterade inlägg

rotfrukter

Rotfrukter året runt – 9 utmärkta rotfrukter

Rotfrukterna är inte bara mättande och nyttiga, de är prisvärda och kan varieras i det oändliga. Läs mer och lär dig mer om 9 utmärkta rotfrukter!

Svenska_ägg

De svenska äggen – många mervärden på köpet

Att ägget är näringsrikt, hållbart och variationsrikt är bara några av många andra fördelar. Vi bad Marie Lönneskog Hogstadius på Svenska Ägg berätta mer.

Höstmeny med 98% svenskt vid Livsmedelsdagarna

Från Sverige ser med glädje fram emot att presentera en utmärkt trerätters höstmeny skapad av 98% svenska råvaror vid Livsmedelsdagarna 2021.