från sverige

Tillbaka

Så kan du stötta restaurangerna

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Coronavirusets spridning slår mycket hårt mot restaurangbranschen och ingen vet hur länge situationen kommer hålla i sig. Vi vill alla se en levande restaurangbransch när den här krisen har klingat av. Så här kan du vara med och stötta - varje lunch, middag och fika räknas!

Restaurangbranschen

När coronarädslan slår till slå den över hela restaurangbranschen. Såväl små lokala restauranger, caféer, konditorier och serveringar drabbas och blir av med sina dagliga gäster precis som de stora och kända restaurangerna. Många vittnar om hur antalet besökare rasar, catering och event ställs in, utan att nytt bokas in i framtiden. Det är mångas arbeten som står på spel, så låt oss hjälpas åt att säkerställa att våra favoritrestauranger, serveringar, mötesplatser och hotell finns kvar.

Det här kan du göra för att stötta

  • Är du frisk och symptomfri – gå ut och ät gott så länge myndigheterna inte avråder
  • Boka om istället för att boka av
  • Beställ hem lunch och middag för avhämtning, många erbjuder färdiga kassar och menyer
  • Se om de restauranger du brukar gå till eller har i din närhet har börjat med hemlevererans – bra för dig och för de du vet behöver vara försiktig med att gå ut
  • Köp ett presentkort
  • Sprid gärna erbjudanden från din kvarterskrog

Ett besök just nu kan betyda mycket. Tillsammans kan vi göra skillnad och ta oss igenom den här tuffa perioden. Tack för att du stöttar på det sätt du kan!


Mer information

Så fungerar märkning på restaurang
Restauranger och ursprungsmärkning 

 

Aktuellt

ICA lyfter svenska växter med Från Sverige-skyltning

Den här våren behöver svenska odlare och deras växter och blommor extra uppmärksamhet från butiker och kunder. ICA tar initiativet att skylta mer med Från Sverige.

Framgångsrikt Från Sverige sänker licensavgiften

Den starka, positiva utvecklingen för Från Sverige-märkningen gör att licensavgiften sänks den 1 juli 2020. Närmare 190 företag använder märket på mer än 10 000 produkter.

Örtstekt lammrostbiff à la Martin Moses, Årets Kock

Svenska råvaror ligger Martin Moses, Årets Kock 2019, varmt om hjärtat. Här är hans recept på örtstekt lammrostbiff med rostad blomkål och krämigt matvete att njuta av i påsk.