från sverige

Tillbaka

Ostfestivalen – en hyllning till den svenska osten

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Älskar du också ost? Då är den Alla Hjärtans Dag den 14 februari en extra kär dag, för då börjar Ostfestivalen 2020 – en festival som hyllar den svenska osten! Det blir tre spännande dagar med mängder av goda svenska ostar i fokus, och du kan också boka in både dryck- & ostprovningar och Ostsafari.

Ostfestivalen

Ostfestivalen den 14-16 februari 2020 arrangeras på Münchenbryggeriet i Stockholm. Du vet väl att en ost med märket Från Sverige eller Mjölk från Sverige alltid innehåller endast svensk mjölk och är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

Ost kan njutas på många sätt – från morgonens frukost till kvällens gourmetäventyr. Kom och upplev ett eldorado för foodisar och ostfantaster med svenska klassiker och lokala specialiteter. På Ostfestivalen kan du botanisera bland spännande hårdostar, nyskapande färskostar och lockande kittostar med ljuvliga smaker, dofter, former och konsistenser. Du erbjuds provsmakningar, utställningar, seminarier, ost- & dryckesprovningar och självklart försäljning av ost, för att du ska kunna få med dig favoriterna hem! Vilken blir din nya favorit?

Botanisera bland det stora utbudet av svenska ostar

Ostfestivalen 2020 äger rum den 14-16 februari och för sjunde gången i rad arrangeras den på anrika Münchenbryggeriet i centrala Stockholm. När du kommer till Ostfestivalen är du välkommen att vandra runt bland alla utställare och botanisera i det unika utbudet av svensk ost, tillsammans med passande tillbehör och matchande dryck. Merparten av utställarna bjuder på små smakprover med förhoppningen att du ska fatta tycke och köpa med dig hem. Hos de flesta utställare går det bra att betala med Swish eller kort.

I barerna erbjuds dryckesalternativ speciellt framtagna för att passa just till ost. Även på dryckessidan fokuseras det på det svenska och ni kommer finna producenter från hela vårt avlånga land som presenterar öl, vin och cider så väl som alkoholfria alternativ.

Ost- & dryckesprovningar – njut av smakkombinationerna

På festivalen arrangeras våra populära ost- & dryckesprovningar där du under ca 45 minuter får uppleva smakkombinationer utöver det vanliga. Under ledningen av en expert får du lära dig mer om hur ost och dryck matchas på bästa sätt. Läs mer & boka Ost- & dryckesprovning

Gediget scenprogram och ostsafari

Vill du lära dig mer om den svenska ostens historia, om de svenska ostproducenterna och hitta festivalens ostguldkorn – då ska du definitivt boka in dig på en ostsafari! Under ledning av en expert får du följa med runt på festivalen och höra om olika utställares historia samtidigt som ni provsmakar expertens favoritostar. Dessutom presenteras ett gediget scenprogram där bland annat kända kockar tävlar mot varandra i konsten om att tillaga de godaste osträtterna. Läs mer & boka Ostsafari

Utställare på Ostfestivalen 2020

Utställarlistan med svenska ostproducenter uppdateras löpande fram till festivalen.


Fakta om Ostfestivalen 2020

Datum & öppettider
Fredag 14 februari kl. 15 – 20 (Branschfolk kl. 13 – 15)
Lördag 15 februari kl. 10 – 18
Söndag 16 februari kl. 10 – 16
Plats: Münchenbryggeriet, Stockholm

Köp dina biljetter här
Allt du behöver veta om Ostfestivalen 2020

Företag och grupper – skräddarsy ert besök
Avrunda arbetsveckan på Ostfestivalen tillsammans med kunder och kollegor. Ett besök på Ostfestivalen är en utmärkt företagsaktivet. Är ni en större grupp eller företag kan ni få hjälp att skräddarsy ert besök.

Följ Ostfestivalen på Facebook


Mer information

Ostfestivalen arrangeras av LRF och syftar till att sprida kunskap och intresse för svensk ost. Kontaktinfo och sponsorerna bakom eventet. Ursprungsmärkningen Från Sverige är medvärdar till festivalen.

En ost med märket Från Sverige eller Mjölk från Sverige innehåller endast svensk mjölk och den är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Läs mer om svensk ost

 

Publicerat 2020 01 31

 

Aktuellt

Matproducenten – den nya hjälten! Årets Kock Talks.

Covid19 har synliggjort hur sårbara vi är som land. Konsumenter och restauranggäster vill äta mat med svenskt ursprung, samtidigt kämpar svenska bönder för sin egen överlevnad.

Gabriel toppar med 3 rätters på svenska råvaror!

I det fjärde och sista avsnittet av serien Från Sverige avslutar Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019, med en trerätters på utmärkta svenska råvaror. Här är recepten!

Årets Kock 2020 Från Sverige

Fullmatade digitala Årets Kock Veckan börjar nu!

I år är Årets Kock ett digitalt event. Se den spännande finalen livesänd den 17 september, inspireras av Årets Kock Talks, Årets Kock Podden hela vecka tills dess.