från sverige

Tillbaka

Ostfestivalen är Sveriges största ostbricka

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

I helgen är det Ostfestival på Münchenbryggeriet i Stockholm - årets höjdpunkt för alla som älskar svensk ost! Du kan provsmaka ost i utställningen och det arrangeras provningar tillsammans med vin- öl- och bubbel. Barnen kan utforska ost i Ostlabbet, träffa Maja Söderström och Adrian Macéus, kända från SVT:s julkalender och få gnuggisar på handen med ursprungsmärket Från Sverige och Mjölk från Sverige.

Information från Ostfestivalen och LRF.

Ostfestivalen är årets höjdpunkt för alla som älskar högkvalitativ svensk ost. Här kan du avnjuta mängder av ost med olika smaker, dofter, former och konsistenser – en ostupplevelse och ett gourmetäventyr. Du kan även köpa med dig dina favoritostar hem.

Ostmästare, tävlingar & live-ystning

Programmet är välfyllt och innehåller såväl ostprovning ihop med dryck, utställningar och seminarier som tävlingar där vinnare i sju olika kategorier ska utses, bland annat Icas innovationspris, Ostfestivalens svenska klassiker och Ostfestivalens godaste ost ”publikens val”. Därtill blir det live-ystning och musikuppträdanden. På plats finns ett 40-tal gårdsmejerister från Vuollerim i norr till Malmö i söder med egna ostar, till exempel den så kallade Eldosten, den svenska motsvarigheten till halloumi. Alla är varmt välkomna – privatpersoner, branschfolk, producenter och press.

Vin, bubbel och ölprovningar med svenska ostar

Vin-, bubbel- och ölprovningar ihop med osten är mycket populära. Biljetterna har snabb åtgång, du köper entrébiljetter och provningsbiljetter här.

Upptäck med alla sinnen på Ostlabbet

Nytt för i år är Ostlabbet i LRFs monter där alla nyfikna, stora som små, kan uppleva osten med alla sinnen samt bygga egna figurer med det mångsidiga livsmedlet. Alla barn som laborerar får ett eget diplom. I Ostlabbet finns också mjölkbönder på plats som lotsar besökarna rätt bland alla sensationer.

Träffa julkalenderns Maja och Adrian!

I Ostlabbet på lördag och söndag finns också Maja Söderström och Adrian Macéus, kända från SVT:s julkalender ”Storm på Lugna gatan”, där de spelade Vilja och Leo. Besökande barn kan ta en selfie med skådespelarna och lyssna när de uppträder med sina nya låtar.

Storm på Lugna Gatan – Trailer till Julkalendern 2018

Adrian är på Ostfestivalen lördag kl 12–15, på scen kl 14.00.
Maja är på Ostfestivalen söndag kl 12–15, på scen kl 13.30.


Träffa Från Sverige på fredag eftermiddag!

Vi finns i LRFs monter på fredag eftermiddag där vi gärna sätter en gnuggis eller två med Från Sverige och Mjölk från Sverige på din hand. Vi bjuder även på ost – så välkommen!


Biljetter till Ostfestivalen i Münchenbryggeriet 15-17 februari

Öppettider: Fredag 14–21, Lördag 10–18, Söndag 10–16
Adress: Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2, 118 25 Stockholm

Köp din biljett till Ostfestivalen 2019 och provningar här!


Mer information

Mer om LRF på Ostfestivalen 
Klimatsmart att välja svensk ost 
Mervärden på köpet när du väljer svenskt
Ursprungsmärket gör det enkelt att välja svenskt
Till Ostfestivalen.se och Ostfestivalen på Facebook

Aktuellt

Unga vuxna rekordhög kännedom om märket

Unga vuxna: Rekordhög kännedom för Från Sverige

Hela 92% av unga vuxna, i åldern 18-35 år, känner till ursprungsmärkningen Från Sverige. Det är glädjande siffror för svensk livsmedelsindustri, handel, bönder och odlare.

Upprop för svenskt! 3 frågor till Fredrik Eriksson

Vi ställde tre frågor till Fredrik Eriksson, krögare, om samarbetet mellan svenska restaurangbranschen, dess grossister och företagen inom den gröna näringen.

ÅretsPelargon2020

Årets Pelargon 2020 – Tango Deep Rose With Eye

Årets Pelargon 2020 är en bedårande enkelblommande pelargon i intensiva färger som köps i de garden center, blomsterbutiker och i butiker online som säljer Årets Pelargon.