från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Nytt i Regelverket 2021 — växtbaserade produkter

Publicerad Företag Nyheter för företag

Den årliga översynen av regelverket för Från Sverige är klar och i år har de växtbaserade produkterna fått en tydligare beskrivning. Dessutom har dokumenten fått en ny design.

Växtbaserade produkter med svenska baljväxter som bas är på stark frammarsch. Vi läser om olika spännande initiativ och olika undersökningar bekräftar att konsumenterna vill välja svenskt i den vegetariska hyllan. Märkningen Från Sverige finns där som en tydlig vägledare som underlättar för konumenternas val.

Märkningen ska möta konsumentens förväntan och bidra till ökad produktion och lönsamhet i livsmedelsbranschen. För att möta efterfrågan på svenskt växtbaserat på ett tydligt sätt har vi i regelverket infört en tydligare beskrivning över hur man ska räkna när det kommer till rekonstition av baljväxtråvara.

Checka Portalen!
Det är viktigt att registrerade uppgifter i Portalen är aktuella och korrekta. Som en hjälp att komma ihåg att regelbundet se över och uppdatera informationen har Checklistan som används vid revision, Bilaga 1, kompletterats med en punkt för detta. Vi är också glada i att kunna presentera en anpassad checklista för primärproduktion.

Här är Regelverket 2021 — ladda gärna ned dokumenten!


Mer information

Läs nyhetsbrevet för märkesanvändare 2021 05 04

 

 

Relaterade inlägg

Stolt sponsor till Livsmedelsdagarna 2021

Livsmedelsdagarna 2021 har tema är ”Rebuild Better – för en hållbar framtid” och konferensen planeras hållas i Tylösand den 20-22 oktober. Från Sverige är stolt huvudsponsor.

Ekologisk svensk grillost

Svensk och ekologisk grillost från Falköpings Mejeri

Nu är den äntligen här! En svensk ekologisk grillost från Falköpings Mejeri, tillverkad av 100% svensk komjölk. Grillosten är märkt med Från Sverige och KRAV.

att grilla svenskt

5 goda skäl att grilla svenskt

Äntligen är det vår och grillsäsong är här! Visst känns det bra att veta var maten på grillen kommer ifrån? Vi har listat 5 goda skäl att grilla svenskt.