från sverige

Tillbaka

Nya styrelseledamöter till Svenskmärkning AB

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Vid Svenskmärkning ABs årsstämma i maj invaldes två nya styrelseledamöter. I styrelsen representeras de tre ägarna LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel.  

De nya ledamöterna är Hans Bax, affärsområdeschef egna affärer på Axfood, som ersätter Fredrik Klein, ICA, och Ingrid Eilertz, ny branschchef på LRF, tidigare Jordbruksverket, som ersätter Anders Holmestig, LRF.

Svenskmärkning AB, som står bakom den frivilliga ursprungsmärkning Från Sverige, ägs gemensamt av LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel. Ägarna representeras av vardera tre ledamöter, handeln har ett roterande system mellan livsmedelskedjorna och styrelsens ordförande byts enligt schema mellan ägarna vart 3 år.

— Inom Svenskmärkning har vi en otrolig kompetent och engagerad styrelse, som verkligen bidrar starkt till att skapa framgång för bolaget. Jag vill framföra ett stort tack till de ledamöter som nu lämnar styrelsen, samtidigt som jag hälsar de nya ledamöterna varmt välkomna, säger Björn Hellman, ordförande för Svenskmärkning AB och vd för Livsmedelsföretagen.

— Ägarna till Svenskmärkning AB har ett stort engagemang för den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, som de initierade för fyra år sedan. Det ger en bred och värdefull förankring för märkningen i hela livsmedelskedjan, från bönderna till livsmedelsföretagen och hela vägen fram till konsumenten via handeln, säger Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning AB.

Svenskmärknings styrelse 2020

Livsmedelsföretagen
Björn Hellman, Livsmedelsföretagen, ordförande
Jonas Tunestål, KLS Ugglarp
Anders Högberg, Orkla

Svensk Dagligvaruhandel
Karin Brynell, Svensk Dagligvaruhandel
Oskar Hjertsäll, Lidl
Hans Bax, Axfood, nyval

LRF
Åsa Odell, LRF
Ingrid Eilertz, LRF, nyval
Torbjörn Lithell, HK Scan

Suppleanter
Jimmy Sandell, Livsmedelsföretagen (för Livsmedelsföretagen)
Sara E Andersson, Bergendahls, nyval (för Svensk Dagligvaruhandel)
Eva Anflo, LRF, nyval (för LRF)


Mer information

Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige ägs av Svenskmärkning AB. Initiativtagarna till Från Sverige-märkningen är LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel, som gemensamt äger Svenskmärkning AB. Läs mer här

Aktuellt

Så stöttar du restauranger, caféer och serveringar

Restriktionerna under coronapandemin slår hårt mot hela restaurangbranschen, både små och stora verksamheter drabbas. Så kan du stötta dem — varje lunch, middag och fika räknas!

Maximera livslängden för dina tulpaner

Tulpaner är lätta att lyckas med och kan hålla sig fina länge om du sköter om dem på rätt sätt. Här kommer fem enkla och praktiska tips på hur du lyckas.

Ernst har en livslång vänskap med tulpaner

Blomsterfrämjandet har träffat inredaren och tv-profilen Ernst Kirchsteiger som ger sin syn på hur tulpaner, glädje och inredning hänger ihop inför Tulpanens Dag den 15 januari.