från sverige

Tillbaka

Nya styrelseledamöter till Svenskmärkning AB

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Nyheter för företag

Vid Svenskmärkning ABs årsstämma i maj invaldes två nya styrelseledamöter. I styrelsen representeras de tre ägarna LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel.  

De nya ledamöterna är Hans Bax, affärsområdeschef egna affärer på Axfood, som ersätter Fredrik Klein, ICA, och Ingrid Eilertz, ny branschchef på LRF, tidigare Jordbruksverket, som ersätter Anders Holmestig, LRF.

Svenskmärkning AB, som står bakom den frivilliga ursprungsmärkning Från Sverige, ägs gemensamt av LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel. Ägarna representeras av vardera tre ledamöter, handeln har ett roterande system mellan livsmedelskedjorna och styrelsens ordförande byts enligt schema mellan ägarna vart 3 år.

— Inom Svenskmärkning har vi en otrolig kompetent och engagerad styrelse, som verkligen bidrar starkt till att skapa framgång för bolaget. Jag vill framföra ett stort tack till de ledamöter som nu lämnar styrelsen, samtidigt som jag hälsar de nya ledamöterna varmt välkomna, säger Björn Hellman, ordförande för Svenskmärkning AB och vd för Livsmedelsföretagen.

— Ägarna till Svenskmärkning AB har ett stort engagemang för den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, som de initierade för fyra år sedan. Det ger en bred och värdefull förankring för märkningen i hela livsmedelskedjan, från bönderna till livsmedelsföretagen och hela vägen fram till konsumenten via handeln, säger Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning AB.

Svenskmärknings styrelse 2020

Livsmedelsföretagen
Björn Hellman, Livsmedelsföretagen, ordförande
Jonas Tunestål, KLS Ugglarp
Anders Högberg, Orkla

Svensk Dagligvaruhandel
Karin Brynell, Svensk Dagligvaruhandel
Oskar Hjertsäll, Lidl
Hans Bax, Axfood, nyval

LRF
Åsa Odell, LRF
Ingrid Eilertz, LRF, nyval
Torbjörn Lithell, HK Scan

Suppleanter
Jimmy Sandell, Livsmedelsföretagen (för Livsmedelsföretagen)
Sara E Andersson, Bergendahls, nyval (för Svensk Dagligvaruhandel)
Eva Anflo, LRF, nyval (för LRF)


Mer information

Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige ägs av Svenskmärkning AB. Initiativtagarna till Från Sverige-märkningen är LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel, som gemensamt äger Svenskmärkning AB. Läs mer här

Aktuellt

Svenska grönsaker i säsong

Svenska grönsaker, frukter och bär i säsong

Passa på att äta Från Sverige-märkt när det är i säsong och nyskördat. I vår säsongsguide kan du se vilka svenska grönsaker, frukter och bär som är i säsong just nu!

White Guide Sommarsverige 2020 svemestertipsar!

Få de bästa tipsen om sommarkrogar, barer, caféer, hotell och utflyktsmål som gårdsbutiker och lokala mat- och dryckesproducenter. Från Sverige är samarbetspartner!

Kött & chark Butikspaket

Skylta upp med Kött & chark Butikspaket

För att tydligt visa vägen till kött och chark med märkningen Kött från Sverige har vi satt samman Kött & Chark Butikspaket för din butik. Vad som ingår ser du här.