från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Nya styrelseledamöter till Svenskmärkning AB

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Vid Svenskmärkning ABs årsstämma i maj invaldes två nya styrelseledamöter. I styrelsen representeras de tre ägarna LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel.

Kontinuitet i Svenskmärknings styrelse

Svenskmärkning AB, som står bakom den frivilliga ursprungsmärkning Från Sverige, ägs gemensamt av LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel. Ägarna representeras av vardera tre ledamöter, handeln har ett roterande system mellan livsmedelskedjorna och styrelsens ordförande byts enligt schema mellan ägarna vart 3 år.

De nya ledamöterna är Kerstin Lindvall, Chief Corporate Responsibility Officer på ICA Sverige AB, som går in som ordinarie ledamot och ersätter Fredrik Zenk, Coop, och Mikaela Johnsson, LRF, som ersätter Åsa Odell, LRF.

Dessutom valdes Sara Andersson, City Gross, till ny suppleant för Svensk Dagligvaruhandel och ersätter Kerstin Lindvall.

– Vi riktar ett stort tack till de ledamöter som nu lämnar styrelsen, samtidigt som vi hälsar de nya ledamöterna varmt välkomna. Det stora engagemang Svenskmärknings ägare och styrelse visar ger den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige en bred och värdefull förankring i hela livsmedelskedjan, säger Tina Stugemo, vd Svenskmärkning AB.

Karin Brynell nyvald ordförande för Svenskmärkning

Karin Brynell, VD Svensk Dagligvaruhandel och nyvald ordförande i Svenskmärkning AB.

Karin Brynell, VD Svensk Dagligvaruhandel är nyvald ordförande i Svenskmärkning AB efter avgående Åsa Odell, LRF.

– Vi vill tacka Åsa Odell, LRF som varit ordförande de tre senaste åren och välkomnar Karin Brynell, Svensk Dagligvaruhandel, som tar över som ordförande, säger Tina Stugemo, VD Svenskmärkning.

– Det ska verkligen bli roligt att ta över som ordförande igen. Jag var med från starten och den utveckling vi sett under dessa åtta år har varit fantastisk. Över 12 000 produkter som är märkta och en kännedom som slår de flesta märken. Ser fram emot att fortsätta detta arbete tillsammans med bolagets nya VD Tina Stugemo och övriga engagerade kollegor inom Svenskmärkning, säger Karin Brynell, VD Svensk Dagligvaruhandel och nyvald ordförande för Svenskmärkning AB.

Här kan du läsa mer om Karin, ordförandeskapet och framtiden

Svenskmärknings styrelse 2024

Svensk Dagligvaruhandel

Karin Brynell, ordförande (nyval ordförande)
Kerstin Lindvall, ledamot (nyval)
Mathias Haake (omval)
Sara Andersson, suppleant (nyval)

LRF

Mikaela Johnsson, ledamot (nyval)
Torbjörn Lithell, ledamot (omval)
Ingrid Eilertz, ledamot (omval)
Beatrice Ramnerö, suppleant (omval)

Livsmedelsföretagen

Björn Hellman, ledamot (omval)
Anders Högberg, ledamot (omval)
Jonas Tunestål, ledamot (omval)
Jimmy Sandell, suppleant (omval)


Mer information

Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige ägs av Svenskmärkning AB. Initiativtagarna till Från Sverige-märkningen är LRFLivsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel, som gemensamt äger Svenskmärkning AB. Läs mer här

Karin Brynell nyvald ordförande

Relaterade inlägg

Så tar du bäst tillvara på bären i sommar

Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.

Producenter Foto Johan Skoglöf Swedish Wine

Sveriges största manifestation för svenskt vin

Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.

3 enkla tips – så hjälper du bina och andra pollinerare

En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.