från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Ny säsong av Halloj Kylskåpet

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Vilka är svenskarnas favoritchips? Hur smakar en glass innan den blivit nedfryst? Varför luktar det som det gör när man öppnar en påse köttbullar? Allt detta och mycket mer reder Sofia Dalén ut i säsong 3 av Livsmedelsföretagens succéserie Halloj kylskåpet. I första avsnittet, som släpptes den 5 juni, tittar Sofia in i Edward Bloms många kylskåp och träffar glassexperterna på SIA Glass. SIA Glass ursprungsmärker med Från Sverige-märkningen.

halloj kylskåpet

Om Halloj Kylskåpet

I säsong tre av Halloj kylskåpet tar Sofia Dalén, känd från bland annat sin egen Youtube-serie ”Paradrätten” och ”Bäst i test” på SVT, över som programledare efter Edvin Törnblom. I fem avsnitt kommer Sofia titta in i kända svenskars kylskåp och ta reda på hur några av våra mest älskade livsmedel tillverkas. I samtalen uppstår en fråga om livsmedel som Sofia bestämmer sig för att reda ut med hjälp av Livsmedelsföretagens medlemsföretag.

I säsong 3 av Halloj kylskåpet besöker Sofia SIA Glass, Estrella, HKScan, Löfbergs och Coca-Cola, och hon åker hem till Edward Blom, Viktor Frisk, Filip Dikmen, Karolina Widerström och Hannah Widell. SIA Glass och HKScan ursprungsmärker med Från Sverige-märkningen. Avsnitten släpps varje söndag kl. 10.00 med start den 5 juni.

Se första avsnittet här nedan!

I första avsnittet åker Sofia hem till gastronomen och kulturhistorikern Edward Blom, och därifrån reser hon till Sia Glass i Slöinge för att lära sig allt om glass och glasstillverkning. För SIA Glass har det länge varit en självklarhet att tydligt ange på förpackningen att deras glass är tillverkad i Sverige. SIA Glass har valt att alltid ursprungsmärka sin glass, och företaget använder även den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Läs mer om SIA Glass här.


Om Livsmedelsföretagen

Livsmedelsföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för livsmedelsföretagen i Sverige. Vi är Sveriges godaste bransch och vill att svensk livsmedelsproduktion ska karaktäriseras av högt anseende och stor mångfald samt ha god tillväxt, lönsamhet och konkurrensförmåga.

Livsmedelsföretagen är en av tre delägare bakom Svenskmärkning AB.


Läs mer i Livsmedelsföretagens pressmeddelande

Här kan du se avsnitt från tidigare säsonger av Halloj Kylskåpet

Företagen som märker med Från Sverige

Om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige

Relaterade inlägg

pannkakor

Här gräddas upp till 600 000 (!) pannkakor varje dag

I pannkaksfabriken i Laholm har det gräddats pannkakor i över 40 år. Efter branden i höstas stod produktionen still, vilket också skapade en brist på pannkakor när lagret tömdes. Nu är äntligen fabriken återstartad och pannkakorna gräddas för fullt igen.

Därför ska du välja svensk ost

Idag är det Ostens dag! För att producera 1 kg hårdost krävs det ca 10 liter mjölk vilket gör osten viktig för de svenska mjölkbönderna. Att välja svensk ost är ett sätt att bidra till ökad produktion av mjölk och ost i Sverige, och i förlängningen till en stärkt försörjningsförmåga.

De är vidare i kvaltävlingen för Årets Kock 2023

Första uttagningen för jubileumsåret i Årets Kock 2023 – SM i professionell matlagning är nu klar. Idag presenterades de 18 kockar som går vidare till kvaltävlingen. Här kan du läsa mer.