från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Ny säsong av Halloj Kylskåpet

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Vilka är svenskarnas favoritchips? Hur smakar en glass innan den blivit nedfryst? Varför luktar det som det gör när man öppnar en påse köttbullar? Allt detta och mycket mer reder Sofia Dalén ut i säsong 3 av Livsmedelsföretagens succéserie Halloj kylskåpet. I första avsnittet, som släpptes den 5 juni, tittar Sofia in i Edward Bloms många kylskåp och träffar glassexperterna på SIA Glass. SIA Glass ursprungsmärker med Från Sverige-märkningen.

halloj kylskåpet

Om Halloj Kylskåpet

I säsong tre av Halloj kylskåpet tar Sofia Dalén, känd från bland annat sin egen Youtube-serie ”Paradrätten” och ”Bäst i test” på SVT, över som programledare efter Edvin Törnblom. I fem avsnitt kommer Sofia titta in i kända svenskars kylskåp och ta reda på hur några av våra mest älskade livsmedel tillverkas. I samtalen uppstår en fråga om livsmedel som Sofia bestämmer sig för att reda ut med hjälp av Livsmedelsföretagens medlemsföretag.

I säsong 3 av Halloj kylskåpet besöker Sofia SIA Glass, Estrella, HKScan, Löfbergs och Coca-Cola, och hon åker hem till Edward Blom, Viktor Frisk, Filip Dikmen, Karolina Widerström och Hannah Widell. SIA Glass och HKScan ursprungsmärker med Från Sverige-märkningen. Avsnitten släpps varje söndag kl. 10.00 med start den 5 juni.

Se första avsnittet här nedan!

I första avsnittet åker Sofia hem till gastronomen och kulturhistorikern Edward Blom, och därifrån reser hon till Sia Glass i Slöinge för att lära sig allt om glass och glasstillverkning. För SIA Glass har det länge varit en självklarhet att tydligt ange på förpackningen att deras glass är tillverkad i Sverige. SIA Glass har valt att alltid ursprungsmärka sin glass, och företaget använder även den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Läs mer om SIA Glass här.


Om Livsmedelsföretagen

Livsmedelsföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för livsmedelsföretagen i Sverige. Vi är Sveriges godaste bransch och vill att svensk livsmedelsproduktion ska karaktäriseras av högt anseende och stor mångfald samt ha god tillväxt, lönsamhet och konkurrensförmåga.

Livsmedelsföretagen är en av tre delägare bakom Svenskmärkning AB.


Läs mer i Livsmedelsföretagens pressmeddelande

Här kan du se avsnitt från tidigare säsonger av Halloj Kylskåpet

Företagen som märker med Från Sverige

Om den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige

Relaterade inlägg

Stacky’s – en smartare kvadrat av svenska råvaror

Stacky’s är en växtbaserad matbit, gjord på svenska råvaror, som inte försöker att imitera kött. Vi bad Macs Moser, medgrundare till Stacky’s, att berätta mer.

Matrapporten 2022 – svenskproducerat viktigast

Svenskproducerat är viktigast när det kommer till vilka produktegenskaper konsumenterna värderar högst enligt Food & Friends Matrapport 2022. Här kan du läsa mer!

midsommar svenskt

Tack för att du väljer svenskt till midsommar

Midsommar ett utmärkt tillfälle att njuta av svenska råvaror, livsmedel och svenskodlade blommor. Titta efter Från Sverige-märkningen när du handlar till midsommarmat!