från sverige

Tillbaka

Nu rullar märket genom #öppnalandskap

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Sedan nyår använder vi hashtags för att lyfta de svenska mervärden du får på köpet när du väljer en vara med ursprungsmärkningen Från Sverige. Nu tar vi det ett steg vidare med märket ombord på SJs tåg som rullar genom ett av våra svenska mervärden: #öppnalandskap. 

Ursprungsmärkningens kriterier presenteras ombord på X2000 och SJ3000.

Från sportlov till påsk

På tågen X2000 och SJ3000 kan du läsa om märkets kriterier på brickbordet: Odlat, fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige. Samma regler gäller för märkena Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige.

Kampanjen varar från sportlovsvecka 9 till och med påsk vecka 16, och ombord på SJ3000 finns ursprungsmärket även på de digitala skärmarna.

Är du ombord? Tagga!

Är du ombord på tåget? Då är det kul om du vill fota och tagga bilden med #frånsverige och #öppnalandskap och lägga upp den på Instagram.

Välj svenskt, på köpet får du…

Det finns många svenska mervärdet du får på köpet när du väljer svenska råvaror, livsmedel och växter. Här är några av de vi lyfter.

#Öppnalandskap
#Biologiskmångfald
#Resursklokhet
#Arbetstillfällen
#Friskadjur
#Hållbarhet
#Tryggsäkermat

Svenska mervärden på köpet 


Mer information

Kriterierna för märket Från Sverige, Kött från Sverige & Mjölk från Sverige

 

 

 

 

Aktuellt

4 tips om hur du lyckas med dina pelargoner

Pelargonen är en av Sveriges mest populära prydnadsväxter – den är lättskött och vacker. Här delar vi med oss om enkla tips som gör det lätt att lyckas!

Hållbarhet tema för Årets Kockelev 2019

Den 6-7 maj arrangerades tävlingen Årets Kockelev & Årets Kockelever på Gamla Riksarkivet, Stockholm. En tävling för gymnasielever med gastronomiskt intresse.

Titta efter märket Från Sverige när du ska grilla

Värmen kommer till Sverige och med den är grillandet i full gång. Se till att #grillasvenskt med kött, grönsaker och tillbehör från Sverige.