från sverige

Tillbaka

Nu rullar märket genom #öppnalandskap

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Sedan nyår använder vi hashtags för att lyfta de svenska mervärden du får på köpet när du väljer en vara med ursprungsmärkningen Från Sverige. Nu tar vi det ett steg vidare med märket ombord på SJs tåg som rullar genom ett av våra svenska mervärden: #öppnalandskap. 

Ursprungsmärkningens kriterier presenteras ombord på X2000 och SJ3000.

Från sportlov till påsk

På tågen X2000 och SJ3000 kan du läsa om märkets kriterier på brickbordet: Odlat, fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige. Samma regler gäller för märkena Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige.

Kampanjen varar från sportlovsvecka 9 till och med påsk vecka 16, och ombord på SJ3000 finns ursprungsmärket även på de digitala skärmarna.

Är du ombord? Tagga!

Är du ombord på tåget? Då är det kul om du vill fota och tagga bilden med #frånsverige och #öppnalandskap och lägga upp den på Instagram.

Välj svenskt, på köpet får du…

Det finns många svenska mervärdet du får på köpet när du väljer svenska råvaror, livsmedel och växter. Här är några av de vi lyfter.

#Öppnalandskap
#Biologiskmångfald
#Resursklokhet
#Arbetstillfällen
#Friskadjur
#Hållbarhet
#Tryggsäkermat

Svenska mervärden på köpet 


Mer information

Kriterierna för märket Från Sverige, Kött från Sverige & Mjölk från Sverige

 

 

 

 

Aktuellt

”Speciellt roligt att skylta upp frukt & grönt”

Butiken har ordet! Ida Karlsson, butikschef för ICA Kvantum Vallentuna, har utvärderat Från Sveriges nya skyltmaterial och menar att det passar jättebra i butiken.

”Ju fler skyltar med märkningen, desto bättre.”

Butiken har ordet! Markus Wahlgren, stormarknadschef Stora Coop i Visby på Gotland har utvärderat Från Sveriges nya skyltmaterial i butiken.

Nytt butiksmaterial visar vägen till Från Sverige

Under våren har vi utvecklat och testat ett nytt butiksmaterial för Från Sverige som gör det ännu enklare att hitta Från Sverige-märkta varor i butiken. Nu är det här!