från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Nominerade till Årets Leverantör Dagligvarugalan!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Portalen

Vi är otroligt stolta och glada över att Svenskmärkning är nominerat till Årets Leverantör av Dagligvarugalan 2020! "Vinnaren av Årets Leverantör ska vara ett företag som i påtaglig grad bidragit till att skapa mervärden för butiken eller butikskedjan."

Vi i teamet på Svenskmärkning tackar Dagligvarugalan för nomineringen Årets Leverantör.

Motivering till Svenskmärknings nominering:

”Svenskmärkning har på ett förnämligt sätt arbetat med att lyfta fram matlandet Sverige på hemmaplan. Genom ett starkt samarbete i butik med fokus på kommunikation har Svenskmärkning lyft Från Sverige-märket och ökat medvetenheten om alla de mervärden som det medför – vilket i slutändan gynnar hela värdekedjan.”

Vi är glada över att vårt arbete med att lyfta råvaror, livsmedel och växter som är odlade, födda och uppfödda, förädlade, förpackade och kontrollerade i Sverige, genom den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige uppmärksammas i ett så utmärkt sammanhang!

— Detta är en nominering till alla oss som varje dag jobbar för och med svenskproducerat — producenter, företag och butiker — och som vill göra det enkelt för konsumenten att göra medvetna val av svenskproducerade produkter när de handlar, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB.

Nu håller vi tummarna för finalen den 8 oktober!


Dagligvarugalan — Årets Leverantör

Vinnaren av Årets Leverantör ska vara ett företag som i påtaglig grad bidragit till att skapa mervärden för butiken eller butikskedjan. Det kan handla om såväl sortiment, service, teknik eller annat som påtagligt ökat butikens värde för kunder och/eller personal.

Priset har skapats för att stimulera

• Samarbeten i handelns alla led
• Innovation och utveckling av sortiment och metoder
• Lönsamhetsutveckling
• Kunskapsförmedling

Jurymedlemmar
Johnny Lönnberg, Affärsområdeschef, ClearOn AB
Helen Zakrisson, Kategoriområdeschef Fisk, Skaldjur och Färdigmat, Axfood
Pontus Dahlström, Byråchef, Food & Friends
Jonas Arnberg, VD, HUI Research AB
Mikael Pettersson, Butikschef, Stora Coop Orminge
Johan Colliander, Redaktör Food Supply
Juryordförande: Fredrik Lindberg, Sr. New Business Development Manager, Nielsen


Mer information

Dagligvarugalan – Årets Leverantör, finalister

Till Svenskmärknings kontaktsida

Relaterade inlägg

Blomveckorna: Ätbart, pollinerarvänligt och torktåligt

Blomveckorna Från Sverige 2023 bjuder på en skön blandning ätbart, pollinerarvänligt, torktåligt och sommarblommor 10 i topp, miniträdgårdar och Årets Sommarblomma.

Nöt & Grönt

Första färsen av 50% nötkött och 50% grönsaker

Axfood är först med att i stor skala lansera en färs av lika delar nötkött och grönsaker. Färsen Nöt & Grönt säljs under Axfoods egna varumärke Garant och ör märkt med Kött från Sverige-märkningen och Nyckelhålet.

Här är Årets Sommarblomma 2023

Årets Sommarblomma 2023 är Svartöga – en mångsidig slingerväxt som med sina färgglada, enkla blommor och karaktäristiskt mörka öga i mitten bjuder på en härlig sommarkänsla. Här kan du läsa mer!