från sverige

Tillbaka

Nominerade till Årets Leverantör Dagligvarugalan!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument Portalen

Vi är otroligt stolta och glada över att Svenskmärkning är nominerat till Årets Leverantör av Dagligvarugalan 2020! "Vinnaren av Årets Leverantör ska vara ett företag som i påtaglig grad bidragit till att skapa mervärden för butiken eller butikskedjan."

Vi i teamet på Svenskmärkning tackar Dagligvarugalan för nomineringen Årets Leverantör.

Motivering till Svenskmärknings nominering:

”Svenskmärkning har på ett förnämligt sätt arbetat med att lyfta fram matlandet Sverige på hemmaplan. Genom ett starkt samarbete i butik med fokus på kommunikation har Svenskmärkning lyft Från Sverige-märket och ökat medvetenheten om alla de mervärden som det medför – vilket i slutändan gynnar hela värdekedjan.”

Vi är glada över att vårt arbete med att lyfta råvaror, livsmedel och växter som är odlade, födda och uppfödda, förädlade, förpackade och kontrollerade i Sverige, genom den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige uppmärksammas i ett så utmärkt sammanhang!

— Detta är en nominering till alla oss som varje dag jobbar för och med svenskproducerat — producenter, företag och butiker — och som vill göra det enkelt för konsumenten att göra medvetna val av svenskproducerade produkter när de handlar, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB.

Nu håller vi tummarna för finalen den 8 oktober!


Dagligvarugalan — Årets Leverantör

Vinnaren av Årets Leverantör ska vara ett företag som i påtaglig grad bidragit till att skapa mervärden för butiken eller butikskedjan. Det kan handla om såväl sortiment, service, teknik eller annat som påtagligt ökat butikens värde för kunder och/eller personal.

Priset har skapats för att stimulera

• Samarbeten i handelns alla led
• Innovation och utveckling av sortiment och metoder
• Lönsamhetsutveckling
• Kunskapsförmedling

Jurymedlemmar
Johnny Lönnberg, Affärsområdeschef, ClearOn AB
Helen Zakrisson, Kategoriområdeschef Fisk, Skaldjur och Färdigmat, Axfood
Pontus Dahlström, Byråchef, Food & Friends
Jonas Arnberg, VD, HUI Research AB
Mikael Pettersson, Butikschef, Stora Coop Orminge
Johan Colliander, Redaktör Food Supply
Juryordförande: Fredrik Lindberg, Sr. New Business Development Manager, Nielsen


Mer information

Dagligvarugalan – Årets Leverantör, finalister

Till Svenskmärknings kontaktsida

Aktuellt

svensk grillost

Fontana lanserar grillost av norrländsk mjölk

Välkomna till Från Sverige-märkningen säger vi till Fontana som nu möter konsumenternas efterfrågan genom att lansera en grillost gjord på svensk mjölk från norrländska gårdar.

Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock

Svenskmärkning med ursprungsmärkningen Från Sverige förlänger samarbetet med Årets Kock för att fortsätta lyfta svenska råvaror på restauranger tillsammans med den viktiga målgruppen krögare.

Årlig kontrollavgift sänks för mindre företag

Nu underlättar Svenskmärkning för små företag att ursprungsmärka genom att sänka kontrollavgiften för de företag som har en årsomsättning på 0-9 miljoner kronor.