från sverige

Tillbaka

Matproducenten – den nya hjälten! Årets Kock Talks.

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Covid19 har synliggjort hur sårbara vi är som land. Konsumenter och restauranggäster vill äta mat med svenskt ursprung, samtidigt kämpar svenska bönder för sin egen överlevnad. Lyssna på Årets Kock Talks när frågan diskuteras.

Konsumenter och restauranggäster vill gärna äta mat med svenskt ursprung, samtidigt kämpar svenska bönder för sin egen överlevnad. Årets Kock Talks tar upp frågan i samtalet som sänds med start idag den 16 september kl 13.00.

Hur kan det vara så och hur skapar vi en förändring där vi både säkrar vår egen livsmedelsförsörjning samtidigt som vi gör det ekonomiskt hållbart att driva lantbruk i Sverige?
Hur kan Sverige bli ledande i den globala omställning som måste till och hur kan det långsiktigt leda till svensk livsmedelsexport?
Hur stärker vi attraktionskraften för svenska råvaror?

Studion gästas bland annat av: Liv Forhaug – VD Martin och Servera, Linda Lönnquist på Rekoringen och Klas Lindberg, Årets Kock 2012 och ägare av Portal Restaurant. På länk hör vi Stefan Eriksson, Årets Kock 2005 och råvaruansvarig för Årets Kock. Med Per Schlingmann.

Matproducenten – den nya hjälten!

Årets Kock Talks sänds den 16 september kl 13-13:40 eller lyssna i efterhand.


Årets Kocks Talks

Nystart för Restaurangsverige

Nu är det dags att blicka framåt. I 6 digitala program frågar vi oss hur besöksnäringen åter kan bli den sysselsättningsmotor den varit och basen i omstarten av Sverige efter Coronakrisen. Hur ser restaurangerna, matupplevelserna och talangförsörjningen ut efter pandemin? Och hur blir bonden och råvaruproducenten äntligen hjälten i Sverige?

Årets Kock Talks leds av fd politikern och författaren, Per Schlingmann som kommer att samtala med krögare, kockar, producenter, bönder, leverantörer och andra intressanta gäster under temat hur startar vi om restaurangsverige igen och hur ser den nya spelplanen ut efter Coronakrisen.

Till programmen

Från Sverige — stolt samarbetspartner till Årets Kock!


Mer information

Detta händer under Årets Kock 2020!

 

Aktuellt

Matproducenten – den nya hjälten! Årets Kock Talks.

Covid19 har synliggjort hur sårbara vi är som land. Konsumenter och restauranggäster vill äta mat med svenskt ursprung, samtidigt kämpar svenska bönder för sin egen överlevnad.

Gabriel toppar med 3 rätters på svenska råvaror!

I det fjärde och sista avsnittet av serien Från Sverige avslutar Gabriel Jonsson, Sveriges mästerkock 2019, med en trerätters på utmärkta svenska råvaror. Här är recepten!

Årets Kock 2020 Från Sverige

Fullmatade digitala Årets Kock Veckan börjar nu!

I år är Årets Kock ett digitalt event. Se den spännande finalen livesänd den 17 september, inspireras av Årets Kock Talks, Årets Kock Podden hela vecka tills dess.