från sverige

Tillbaka

Maria Forshufvud slutar på Svenskmärkning

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Efter nära fem framgångsrika år med att etablera den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, väljer Maria Forshufvud att sluta som vd för Svenskmärkning AB vid årsskiftet.

Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB

– Efter snart fem år som vd för Svenskmärkning AB är det dags att gå vidare, säger Maria Forshufvud. Det har varit en spännande resa att etablera ursprungsmärkningen Från Sverige tillsammans med ett kompetent och engagerat team. I nära samarbete med livsmedelsbranschens olika aktörer, dagligvaruhandeln, små och stora livsmedelsföretag och även lantbrukare runt om i Sverige, har märkningen uppnått stort förtroende och hög kännedom hos konsumenterna. Jag är stolt över de resultat som vi skapat och är nu redo för nästa utmaning.

– Maria har gjort en fantastisk insats som vd för Svenskmärkning, säger Björn Hellman, styrelseordförande. Hon har sedan starten av bolaget – tillsammans med sitt team — på ett mycket skickligt sätt utvecklat Från Sverige-märkningen till dagens framgångsrika position, med över 10 000 märkta produkter och nästan 200 företag som använder sig av märkningen. Utöver hög kompetens har Maria även många andra fina egenskaper, där jag särskilt värdesätter hennes alltid lika positiva inställning och aldrig sinande entusiasm för nya möjligheter.

Maria Forshufvud återgår efter årsskiftet till egen verksamhet för att arbeta som konsult med utvecklingsprojekt och strategisk kommunikation.
Styrelsen i Svenskmärkning AB har tillsammans med Alumni inlett arbetet med att rekrytera Maria Forshufvuds efterträdare. Se nedan kontaktuppgifter för frågor gällande rekryteringen samt länk till jobbannonsen.

Kontaktuppgifter
Ordförande Björn Hellman: [email protected], 08-762 65 01
VD Maria Forshufvud: [email protected], 072-741 64 90

Svenskmärkning AB äger den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Initiativet till märkningen kommer från Livsmedelsföretagen, Svensk Dagligvaruhandel och Lantbrukarnas Riksförbund som gemensamt startade och äger Svenskmärkning AB. Från Sverige-märkningen lanserades den 20 april 2016.


Rekryteringskonsult Alumni — Annons & ansökan

Gustaf Åberg, [email protected], 076-798 13 61


Mer information

Bilder finns på MyNewsdesk
Om Svenskmärkning AB, styrelse och ägare

 

Aktuellt

Svenska tomater året runt

Tomater året runt från Sveriges största odlare

Strax utanför Trelleborg ligger Sveriges största tomatodling Alfred Pedersen & Son, och de använder märket Från Sverige. Här odlas svenska, smakrika tomater hela året runt!

Så stöttar du restauranger, caféer och serveringar

Restriktionerna under coronapandemin slår hårt mot hela restaurangbranschen, både små och stora verksamheter drabbas. Så kan du stötta dem — varje lunch, middag och fika räknas!

Maximera livslängden för dina tulpaner

Tulpaner är lätta att lyckas med och kan hålla sig fina länge om du sköter om dem på rätt sätt. Här kommer fem enkla och praktiska tips på hur du lyckas.