från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

LRFs sommarkampanj: Sveriges mjukaste kavalleri

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Håll utkik efter Sveriges mjukaste kavalleri i sommar! Det är uppmaningen i Lantbrukarnas Riksförbunds (LRF) kampanj ”Från Sverige. För Sverige.” som började förra året och fortsätter i sommar med en starkare framtoning. Två av LRFs medlemsgårdar medverkar i kampanjen, en med jordbruk och en med mjölkfår, och kampanjen pågår vecka 27 till 30 i hela landet.

Pressmeddelande från LRF — Lantbrukarnas Riksförbund 2024-06-25

Håll utkik efter Sveriges mjukaste kavalleri i sommar!

Vi har många anledningar att välja svenskt. Inte bara för att det smakar gott och gör gott, utan för att det är viktigt på riktigt. Att handla svenskt innebär en ökad trygghet för oss alla, i oroliga tider såväl som i lugna tider. Det trycker vi extra på, i årets sommarkampanj som snart går live.

Efter en längre tid när innehållet i plånboken inte räckt till lika mycket i affären är det lätt att snegla på prislappen istället för ursprunget på varorna i affären. Men det lika viktigt, om inte ännu viktigare, att vi fortsätter att handla svenskt.

Genom att välja den svenska varan bidrar vi till att bönder och livsmedelsproducenter, djurhållare och spannmålsodlare, förädlare och innovatörer, kan fortsätta sitt arbete med att sätta svensk mat på menyn hemma hos oss alla.

För det vi odlar och producerar när förutsättningarna är som bäst, är också det vi har kvar när det är som värst. En stark svensk matproduktion är en stor, viktig och given del av vårt totalförsvar. Det får vi inte glömma bort. Inte heller konsumenterna ute i landet.

Om detta berättar vi i LRFs kampanj ”Från Sverige. För Sverige.” Vi började förra året, och vi fortsätter i år med en starkare framtoning. Två medlemsgårdar medverkar i kampanjen, en med jordbruk och en med mjölkfår.

Kampanjen kommer att synas utomhus i större och medelstora städer i hela landet, i Stockholms kollektivtrafik och på affischtavlor i anslutning till stormarknader under veckorna 27-30. Vi förstärker också med inlägg i LRFs egna kanaler, organiskt och sponsrat.

Till LRFs kampanjsida — ”Från Sverige, för Sverige” 

Mer om LRFs kampanj här

 


Mer information

Svenskmärkning AB, som står bakom den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, ägs av LRF — Lantbrukarnas Riksförbund, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel. Läs om Svenskmärkning AB här.

Därför ska du välja svenskt

Från Sverige-märkt!

Företagen som ursprungsmärker med Från Sverige

Till LRFs kampanjsida — ”Från Sverige, för Sverige” 

Mer om LRFs kampanj här

 

Relaterade inlägg

Så tar du bäst tillvara på bären i sommar

Sommaren är bärens tid! Att ta tillvara på bär kan göras på många olika sätt beroende på vilka bär du har och vad du vill använda dem till. Här har vi sammanfattat några vanliga metoder.

Producenter Foto Johan Skoglöf Swedish Wine

Sveriges största manifestation för svenskt vin

Som startskott för satsningen The Swedish Wine Tasting samlades Sveriges vinproducenter och vinexperter i juni för den första stora provningen av svenska viner. I augusti ställs de tio bästa mot utländska viner.

3 enkla tips – så hjälper du bina och andra pollinerare

En tredjedel av den mat vi äter idag behöver pollineras av olika insekter som bin, humlor och fjärilar. Här har vi samlat 3 enkla tips på vad du kan göra för att hjälpa bina och andra pollinerare.