från sverige

Tillbaka

Lär känna Scan och deras svenska lammkött

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Under vecka 41 tar Scan över Från Sveriges instagramkonto. Scans löfte är att alltid stå för 100% svenskt kött. Här berättar Mathias Emilsson, gastronomiskt ansvarig om företaget och vad som kommer hända under deras gästvecka.

Mitt i kampanjen #höstlamm är Scan gäst på Från Sveriges Instagram. De berättar om svenskt lammkött förstås och om smak och matinspiration kring lamm, varvat med inlägg av deras lammexpert som berättar om uppfödning och fördelarna med just lamm – och så förstås en del om de Kött från Sverige-märkta produkter du hittar i butiken.

Mathias är Head Chef, Sommelier och Gastronomiskt ansvarig för HKScan Sverige. Det innebär bland annat att han ansvarar för koncept- och produktutveckling både internt och externt. Mathias arbetar också med att skapa mervärden för HKScans kunder genom utbildningar, genom att synliggöra gastronomiska trender och inspirationsträffar. Mathias jobbar kort och gott med att förankra smak, trend och gastronomi i hela HKScans från gård till gaffel-strategi.

Scan har en lång historia – berätta om den.

– Scan har varit Sveriges kött- och charkuterimästare i över 100 år. Företagets rötter började gro i Sveriges första andelsslakteri redan 1899. Efterhand bildades fler andelsslakterier och 1942 gick några av dem samman och bildade Scan. Sedan 2007 ingår företaget i den finska HKScan-koncernen. Scan är vårt mest kända varumärke i Sverige och vårt löfte är att alltid stå för 100% svenskt kött.

Berätta om era produkter!

– Vi tror på bra mat från svenska gårdar. Just därför kommer alla våra produkter från djur som är födda, uppfödda, slaktade och styckade i Sverige. Kärnan i vår verksamhet är hantverket och kontrollen över hela kedjan – från gård till gaffel. Vi har ett brett produktsortiment med både kött och chark från Sveriges bästa gris-, lamm- och nötbönder.

Vilka är fördelarna med kött från Sverige?

– Det är stor skillnad på kött och kött. Svenskt kött är definitivt bättre än många importerade alternativ. Vi har en av världens mest omfattande djuromsorgslagar, vi har lantbruk som är hållbara med låg klimatpåverkan jämfört med många andra länder och vi använder ingen antibiotika i onödan vilket gör att vi är en av de länder i världen som har lägst antibiotikaanvändning. Våra betande djur bidrar till biologisk mångfald och naturliga kretslopp.

Varför är ursprungsmärkningen Från Sverige viktig för er?

– Den både bekräftar och understryker vårt eget löfte – att alltid stå för 100% svenskt innehåll i våra produkter. För oss är det viktigt att detta är tydligt för alla konsumenter som i allt högre utsträckning efterfrågar svenskt kött.

Var hitta vi era produkter och recept för lamm?

– Här vill jag rekommendera vår köttguide som finns på scan.se. Där finns en massa bra guider för tillagning och recept för bland annat lamm. I samtliga butiker till de större matvarukedjorna – Ica, Coop, City Gross och Hemköp med flera – finns Scans produkter.

Vilken är din egen favoritprodukt?

– Lammläggen från vårt eget sortiment Styckmästarens utvalda är en av mina favoriter. Under nästa vecka bjuder jag på ett av mina bästa tips för hur man lyckas med den.


Följ Scan på Från Sveriges Instagram här!
Läs mer om Scan här!
Mer om kampanjen #höstlamm 2019

Aktuellt

Anrika Mando i Malmö – nu på vår Instagram

Mando Steakhouse har under lång tid lyft det svenska köttet på restaurangen och använder nu märkningen Kött från Sverige. Följ dem på Från Sveriges Instagram nästa vecka!

Ny äggrapport djupdyker i proteinets uppbyggnad

Fredag 11 oktober firas Äggets Dag, eller World Egg Day, världen över. Ägg är gott, hållbart producerat och innehåller nästan alla näringsämnen som kroppen behöver.

Svensk honung – titta efter märket Från Sverige

När du vill köpa honung med svenskt ursprung ska du titta efter ursprungsmärket Från Sverige när du handlar i butiken. Ordet honung är skyddat genom ett EU-direktiv.