från sverige

Tillbaka

Lamm är bäst på hösten — svenskt #höstlamm

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Älskar du lamm ska du passa på nu när det är högsäsong för det svenska höstlammet. Höstlammen föds under våren och har betat friskt gräs ute i hagen hela sommaren. Förutom att du får ett smakrikt, ljust och mört kött när du väljer svenskt höstlamm, får du många mervärden på köpet. Titta efter märket Kött från Sverige i butiken.

Allt du vill veta om svenskt lamm finns på höstlamm.se

Lamm är bäst på hösten

Det svenska lammköttet kommer från lamm som är mellan ett halvt till ett år gamla. Vanligast är höstlammet, som är fött på våren och har betat ute i hagarna hela sommaren. Får och lamm är duktiga på att beta, röja sly och hålla landskapen öppna. Det ger liv till den biologiska mångfalden i beteshagen och just att de bara har betat gräs, örter och sly ger ett bra och smakrikt kött som är rikt på omega-3. Läs mer om lamm


Välj svenskt – du får viktiga mervärden på köpet

Maten vi äter ska vara god och dessutom hållbart producerad. Argumenten för att välja svenska råvaror, livsmedel och växter är många. Här är några av de mervärden du får på köpet när du väljer en vara med ursprungsmärkningen Från Sverige. Läs mer här


Titta efter märket Kött från Sverige!

När du köper lamm, annat kött eller charkuterier som är märkt med Kött från Sverige betyder det att djuret är fött och uppfött i Sverige och att produkten är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Mer om märket Kött från SverigeFoto: Svenskt Kött

Smakkompisar till lamm – kryddor och tillbehör

Lammkött har en fin smak och det räcker gott att krydda med salt och peppar. Vill du smaksätta mer är det tacksamt med smaker från medelhavsköket, till exempel vitlök, rosmarin, citrusskal och olivolja. Lamm kan du tillaga efter recept med all världens smaker. Här kommer tips på några smakkompisar.

Örtstekt lammrostbiff à la Martin Moses, Årets Kock 2019

Receptet som Martin Moses, Årets Kock 2019, tagit fram på örtstekt lammrostbiff med rostad blomkål och krämigt matvete är en härlig rätt att njuta av i höst, nu när lammet är som finast. Här är receptet! 


Läs mer på höstlamm.se

Du kan läsa mer om lamm här på frånsverige.se, vi har dessutom tillsammans med branschen samlat ännu mer information, fakta, mängder av härliga recept och tillagning och inspiration på hemsidan för #höstlamm.


Mer information

Fler recept på råvaror Från Sverige

Skylta upp i butiken med #Höstlamm

Aktuellt

Nya siffror visar Sveriges självförsörjningsgrad

Jordbruksverkets färska siffror för 2019 illustrerar hur Sveriges självförsörjningsgrad ser ut — och vad är egentligen skillnaden mellan självförsörjningsgrad och försörjningsförmåga?

Vem blir Sveriges Årets Bonde 2020?

Den 26 oktober utses Årets Bonde 2020! Här är de sex kategorivinnarna som gör upp om titeln i tävlingen som ska bidra till ökad efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige.

Ulrika Ekström är ny vd för Svenskmärkning

Ulrika Ekström blir ny vd för Svenskmärkning vid årsskiftet. Ulrika har lång erfarenhet från svensk livsmedelsindustri och dagligvaruhandel som vd och konsult inom kommunikation.