från sverige

Tillbaka

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Publicerad Aktuellt Företag I säsong Konsument Press

Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare till kvalet i Årets Kock 2019. I startfältet finns sju kockar som gick vidare i Årets Kock 2018 varav en knep silvret, en kock som representerat Sverige i Bocus d’Or, en bror till en tidigare vinnare och en som tävlat i landslaget.

Fotograf: Gustaf Månsson, bild från finalen i Årets Kock 2018

Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Samtliga inskickade tävlingsbidrag till Årets Kock 2019 har bedömts helt anonymt av en jury. Den 12-13 juni är det kvalificeringstävling där 8 kockar går vidare till finalen i Stockholm den 12-13 september 2019.

– Jätteintressanta och riktigt bra namn som tagit sig till kvalet, det här kommer att bli en spännande kvaltävling, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995 och SK Mat & Människor.

Klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2019:

  1. Adam Källman, Kitchen & Table Malmö Live, Malmö
  2. Anna Broms, Restaurang Broms, Stockholm
  3. Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö
  4. Björn Glans, Grand Hotel Lund, Lund
  5. Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
  6. Christoffer Sjögren, Restaurang Grano, Göteborg
  7. Christopher Lai, &Vin, Karlshamn
  8. Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
  9. Danny Falkeman, Etoile, Stockholm
  10. Hugo Bolt-Hansen, Skärets Krog, Smögen
  11. Jacob Davidsson, Grano, Göteborg
  12. Joakim Kjaerkner, Brasserie du Sud, Ystad
  13. Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
  14. Kristian Eriksson, Hotel Birger Jarl, Stockholm
  15. Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
  16. Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
  17. Luqaz Ottosson, Restaurant ROT, Visby
  18. Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
  19. Martin Anneflod, Martin Anneflod Culinary, Göteborg
  20. Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
  21. Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg
  22. Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Flyinge
  23. Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
  24. Sebastian Lopez, Nosh & Chow, Stockholm

Grattis och lycka till i kvalificeringstävlingen önskar vi på Från Sverige!


Från Sverige är stolt partner till Årets Kock 2019.

Aktuellt

Här är finalisterna i Dagligvarugalan 2019!

Efter flera månaders juryarbete har nu finalisterna utsetts i Dagligvarugalan, branschens stora årliga prisgala.

Svensk produktion måste öka

IPCC-rapporten har startat allvarlig diskussion. Det är dock viktigt att belysa hur duktiga svenska bönder är på hållbar produktion av livsmedel.

Gårdsfisk från Sverige

Ungefär 75% av fisken vi äter i Sverige är importerad – det vill Gårdsfisk ändra på.
Deras vision är att producera världens mest hållbara fisk och de var först ut med ursprungsmärket Från Sverige på fisk