från sverige

Tillbaka

Klas Lindberg gästar Från Sverige under Årets Kock

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Klas Lindberg korades till Årets Kock 2012 och driver sedan 2016 den populära Portal Restaurant och Portal Bar i Stockholm. Under Årets Kock har vi, Svenskt Kött och LRF glädjen att i vår monter bjuda på fingerfood som Klas har skapat av svenska råvaror. Kom förbi och smaka!

Klas Lindberg blev Årets Kock 2012 och gästar Från Sveriges monter under Årets Kock 2019.

Under Årets Kock-finalen 2019 är du välkommen till Från Sveriges monter där vi bland annat talar om ursprungsmärkning på restaurang och svenska råvaror och livsmedel. Och vad passar då bättre än att bjuda på fingerfood av svenska utmärkta råvaror av Klas Lindberg, Årets Kock 2012? Klas har tagit fram två per dag, så kom gärna förbi både på torsdag och fredag så du inte missar något. Klas träffar du i montern när han inte är expertkommentator vid tävlingen.

Fyra utmärkta smakprov!

Torsdag 12 september

  • Knyte med kålrabbi, grov senap och handskuret innanlår
  • Luftig crème med krondill och Svecia med poppat dinkel

Fredag 13 september

  • Flarn på amandinepotatis med champinjon och lagrad ost
  • Kräm på bakat transparent blanche, inlagda senapsfrö och frasigt fläsklägg

Vill du tillaga själv? Recept får du i Från Sveriges monter och inom kort här på frånsverige.se.

Välkommen!

Foto: Markus Crépin Sundström.

Se Klas Lindberg i TV4 Nyhetsmorgon

Potatis denna älskade knöl som passar till det mesta – och till det dricker man.
När kocken Klas Lindberg och sommelier Maya Samuelsson, jobbar med en älskad knöl uppstår ljuv musik. Lindberg kan avslöja att i finalen av Årets Kock som avgörs om någon vecka så är nämligen temat potatis. Därför bjuder Klas Lindberg på en massa läckra smårätter med just potatis idag. Från den 6 september 2019.


Jurys motivering när Klas Lindberg korades till Årets Kock 2012:

“Vinnaren har i knivskarp konkurrens tolkat råvarorna med stor respekt och skapat tre vällagade, eleganta och attraktiva rätter!”

 


Om Klas

Klas Lindberg är född 1981 i Åseda, Småland. Klas driver Restaurant Portal och Portal Bar vid Sankt Eriksplan 1 i Stockholm och har erfarenhet från restauranger som PM & Vänner i Växjö, L`Arpège i Paris och ORO i Oslo. Utöver vinsten i Årets Kock 2012 har Klas tagit guld i Culinary Olympics med Kocklandslaget 2012 och silver i Nordiska Mästerskapen 2011. 2014 hade Klas det anrika uppdraget att ansvara för Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.

Gillar den direkta responsen från gästerna
Redan i mellanstadiet började Klas arbeta inom restaurangbranschen och utvecklade sitt matintresse ytterligare under trevliga middagar på restaurang med familjen. Den sociala biten kopplat till maten är en drivkraft än i dag och han gillar den direkta respons som gästerna ofta ger: raka och tydliga besked om vad som var bra eller dåligt, det passar mig säger han.

Inspiration finns överallt
Klas drivs av glädjen att arbeta i en utmanande bransch och uppskattar att det finns något omedelbart och konkret i arbetet och att det är ett yrke där man använder händerna. Filosofin bakom Klas matlagning är enkel: få ingredienser, enkel tillagning, bästa råvaran och direkt ur pannan. Han söker en röd tråd i upplevelsen han serverar och maten ska kännas rätt hela vägen, från att kossan mår bra till att hitta den godaste moroten.


Mer information

Detta händer hos Från Sverige under Årets Kock 2019

Allt om Årets Kock 2019

Portal Restaurant och Bar

Aktuellt

Skylta upp med Mejeri & ost Butikspaket

Mejeri & ost Butikspaket gör det enkelt att hitta Mjölk från Sverige-märkta varor butiken! Butikspaketet kan beställas här på hemsidan precis som utvalda enstaka enheter.

Svenska grönsaker i säsong

Svenska grönsaker, frukter och bär i säsong

Passa på att äta Från Sverige-märkt när det är i säsong och nyskördat. I vår säsongsguide kan du se vilka svenska grönsaker, frukter och bär som är i säsong just nu!

White Guide Sommarsverige 2020 svemestertipsar!

Få de bästa tipsen om sommarkrogar, barer, caféer, hotell och utflyktsmål som gårdsbutiker och lokala mat- och dryckesproducenter. Från Sverige är samarbetspartner!