från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Johan Jureskogs Utmärkta Hamburgerfärs

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Om det är någon som vet hur en perfekt hamburgare ska smaka så är det krögaren och köttmästaren Johan Jureskog. Under varumärket JJ Selection har han tagit fram utmärkta produkter inom olika matkategorier, bland annat en hamburgerfärs från Johans favorit – svensk mjölkko. Hamburgerfärsen märks med Kött från Sverige.

johan jureskog hamburgerfärs


Berätta om hamburgerfärsen!

– Vår färs produceras i samarbete med Skövde Slakteri, råvaran kommer från svensk mjölkko precis som våra köttdetaljer. Genom att använda kött från svensk mjölkko får vi en djup smak och miljöpåverkan blir mindre utifrån att det produceras både mjölk och kött. Vi har en hög fetthalt på 23% som genererar en fantastisk smak, och självklart har vi förpackningen i rullpack.

hamburgerfärs

Var finns färsen att köpa?

– Vår hamburgerfärs finns att köpa i de flesta kedjor, som Ica, Hemköp, Willys, Mathem och Mat.se. På Johan Jureskog Selections hemsida kan du se en lista över våra återförsäljare.

Varför är ursprungsmärkningen Kött från Sverige viktig?

– Det är en viktig organisation och märkning som gör det enkelt för konsumenten att göra sitt val i hyllan! Märkningen Kött från Sverige visar inte bara att det är svenskt kött utan även att köttet är förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige.

Vad är ditt bästa tips för att få till en perfekt burgare hemma?

– Med vår rullpack är det möjligt att forma sina burgare till önskad storlek och vikt genom att skära rakt igenom plasten. Ta bort plastkanten och forma dem med ett rejält tryck med handloven till önskad tjocklek. Krydda efter egen smak, men tipset är endast salt och peppar!


Om Johan Jureskog och JJ Selection

Johan Jureskog är ägare till prisbelönta Restaurang AG, krogklassikern Rolfs Kök och egna hamburgerkedjan Jureskogs. Johan var under åtta år medlem i Svenska Kocklandslaget och vann med dem Matlagnings-OS 2004.

Under varumärket JJ Selection har Johan tagit fram högkvalitativa produkter inom olika matkategorier som finns att köpa i dagligvaruhandeln.

Se hela sortimentet inne på JJ Selections hemsida.


Mer information

Här kan du läsa mer mer om JJ Selection, se hela sortimentet och återförsäljare.

Läs mer om märket Kött från Sverige

Företag som ursprungsmärker

Relaterade inlägg

zeta grillost

Zeta har nu lanserat en svensk grillost

För de som vill njuta av en halloumiliknande grillost med svenskt ursprung har nu Zeta lanserat en grill- och stekost tillverkad på svensk mjölk! Här kan du läsa mer.

Gällenäs Grönsaker

Gällenäs Grönsaker – “Att odla är vår livsstil”

Gällenäs Grönsaker är ett ungt familjeföretag som drivs av Anette och Peter van Schie. Idag odlar de tomater, gurkor, paprika, aubergine och chili i det 5000 m2 stora växthuset.

nybergs deli

”Bra mat till alla” från familjeföretaget Nybergs Deli

Nybergs Deli är ett familjeföretag med visionen ”Bra mat till alla”. Nybergs Deli erbjuder ett noga utvalt sortiment av god och bra mat till både till vardags och fest. Här kan du läsa mer!