från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Johan Jureskogs Utmärkta Hamburgerfärs

Publicerad Aktuellt Företag Företag berättar Konsument

Om det är någon som vet hur en perfekt hamburgare ska smaka så är det krögaren och köttmästaren Johan Jureskog. Under varumärket JJ Selection har han tagit fram utmärkta produkter inom olika matkategorier, bland annat en hamburgerfärs från Johans favorit – svensk mjölkko. Hamburgerfärsen märks med Kött från Sverige.

johan jureskog hamburgerfärs


Berätta om hamburgerfärsen!

– Vår färs produceras i samarbete med Skövde Slakteri, råvaran kommer från svensk mjölkko precis som våra köttdetaljer. Genom att använda kött från svensk mjölkko får vi en djup smak och miljöpåverkan blir mindre utifrån att det produceras både mjölk och kött. Vi har en hög fetthalt på 23% som genererar en fantastisk smak, och självklart har vi förpackningen i rullpack.

hamburgerfärs

Var finns färsen att köpa?

– Vår hamburgerfärs finns att köpa i de flesta kedjor, som Ica, Hemköp, Willys, Mathem och Mat.se. På Johan Jureskog Selections hemsida kan du se en lista över våra återförsäljare.

Varför är ursprungsmärkningen Kött från Sverige viktig?

– Det är en viktig organisation och märkning som gör det enkelt för konsumenten att göra sitt val i hyllan! Märkningen Kött från Sverige visar inte bara att det är svenskt kött utan även att köttet är förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige.

Vad är ditt bästa tips för att få till en perfekt burgare hemma?

– Med vår rullpack är det möjligt att forma sina burgare till önskad storlek och vikt genom att skära rakt igenom plasten. Ta bort plastkanten och forma dem med ett rejält tryck med handloven till önskad tjocklek. Krydda efter egen smak, men tipset är endast salt och peppar!


Om Johan Jureskog och JJ Selection

Johan Jureskog är ägare till prisbelönta Restaurang AG, krogklassikern Rolfs Kök och egna hamburgerkedjan Jureskogs. Johan var under åtta år medlem i Svenska Kocklandslaget och vann med dem Matlagnings-OS 2004.

Under varumärket JJ Selection har Johan tagit fram högkvalitativa produkter inom olika matkategorier som finns att köpa i dagligvaruhandeln.

Se hela sortimentet inne på JJ Selections hemsida.


Mer information

Här kan du läsa mer mer om JJ Selection, se hela sortimentet och återförsäljare.

Läs mer om märket Kött från Sverige

Företag som ursprungsmärker

Relaterade inlägg

Utmärkt rapsolja från Gunnarhögs Gård

På natursköna Österlen bland guldgula rapsfält ligger Gunnarhögs Gård. Vi bad Anja Persson att berätta mer om gården, rapsoljan och varför Från Sverige-märkningen är viktig.

glassrapporten 2021

Svenska folket: ursprungsmärk glassen!

Lagom till glassäsongen har SIA Glass släppt Glassrapporten 2021 – en rapport om glassproduktion, ursprung och transporter.

Jessie Sommarströms tips för picknick och buffén

Ska du på picknick eller ta med något gott till grillbuffén? Här är tips på sommarfavoriter från Jessies Sommarström, kreativ ledare på Urban Deli i Stockholm.