från sverige

Tillbaka

Instagram Från Sverige – #rimforsan tar över

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Med jämna mellanrum låter vi företag som använder ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige eller Mjölk från Sverige ta över vårt instagramkonto för att berätta varför och hur de använder ursprungsmärkningen. De kan visa sin verksamhet, sin arbetsdag, märkta produkter eller berättar mer om hur de jobbar för att vi ska lära känna dem bättre. Här presenterar vi våra kuratorer inför veckan som kommer.

#Rimforsan – äppelodlare på Källagården

Första kuratorn på Från Sveriges Instagramkonto är äppelodlare Helena Rimfors. Helena bor på Källagården i Brösarp, en gård som funnits i familjen i flera generationer.

Berätta om Källagården.

– Källagården är ett familjeföretag. Vi odlar utmärkta äpplen i huvudsak men har även skog, lite får, b&b och agriturism. Här på Källagården har det odlats utmärkt frukt sen farmor och farfars tid. Odlingen har ökat och minskat i areal genom åren. De stycken som inte har fruktodling idag arrenderar vi ut till granngårdens påg. I år odlade han foderärtor till kor och grisar, nästa växtsäsong blir det vete och korn.

Vad kommer du att ta med oss på för äventyr?

– Ni ska få följa med mig när vi skördar. Det blir roligt att få visa en liten glimt av hur en vardag kan se ut för en råvaruproducent i Sverige. Det är skördetid för bland annat äpplet Aroma, som varsamt plockas i äppelbingar och körs först i plocketåg och sedan vidare till kylrummen på Äppelrikets huvudlager i Kivik, i väntan på packning och leverans ut till butiker i hela landet. Allt för att frukten ska hålla bra kvalitet till den når dig som konsument.

Berätta om Äppelriket Österlen som märker Från Sverige.

– Vi är med i medlemsföretaget Äppelriket Österlen som ägs av 94 odlare i Skåne, Blekinge, Småland. Äppelrikets uppgift är att sälja och marknadsföra sina medlemmars frukt. De lagrar, sorterar och packar, så kan vi odlare fokusera på att odla extra prima kvalitet, berättar Helena Rimfors.


Gå till Från Sveriges Instagram

Vecka 39 2017

Aktuellt

Vem av de fyra blir Årets Kock 2019? Livesändning!

Nu är det fyra finalister kvar som tävlar om titeln Årets Kock 2019. Se Matgeeks livesändning från vår monter klockan 12.00 idag inför att finalen drar igång! Välkommen!

Klas Lindbergs fingerfood av svenska råvaror – recept

Underbara recept som Klas Lindberg, Årets Kock 2012 &Portal, tagit fram till Från Sveriges, Svenskt Kötts och LRFs monter vid Årets Kock 2019. Vilken rätt blir din favorit?

Nu är vi på plats på Årets Kock! Välkommen till oss!

Årets Kock finalen är igång. Svenska råvaror och inget svinn är teman för tävlingen och det tycker vi är helt utmärkt! Kom och hälsa på i montern eller se livesändningen.