från sverige

Tillbaka

Hurra för Sveriges bönder! Följ dem på Instagram!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Under krisen har Sveriges bönder visat hur de fortsätter att jobba för att vi ska få mat på bordet. Under #farmingasusual och #vifyllerhyllorna på sociala medier delar bönder bilder från sin vardag. Syftet med kampanjen är att deras jobb ska vara en glad nyhet i flödena, ett initiativ som startades av LRF Ungdomen.

Hurra för Sveriges bönder!

Under krisen har Sveriges bönder visat hur de fortsätter att jobba för att vi ska få mat på bordet.

Kampanjen #vifyllerhyllorna och #farmingasusual

När nyheterna började fyllas med effekterna av coronaviruset tog LRF Ungdomen initiativ till kampanjen #vifyllerhyllorna och #farmingasusual, där bönder kan dela med sig av sin vardag på sociala medier. Syftet med kampanjen är att böndernas jobb ska vara en glad nyhet i flödena, vilket de verkligen lyckas med!

I dessa kristider är matbrist inget ni behöver oroa er för, vi fortsätter fylla hyllorna. #LRFUngdomen #farmingasusual

Spana in #farmingasusual och #vifyllerhyllorna på sociala medier där bönder delar bilder från sin vardag. Bilderna visar hur de gör sitt jobb för att vi ska få mat på borden, riktiga hjältar!

Hur ser självförsörjningen ut i Sverige idag?

I illustrationen kan du se hur självförsörjningsgraden ser ut i Sverige idag. Om allt fler väljer svenskproducerat, stärks och utvecklas vår inhemska produktion av livsmedel. Då kan vi öka vår självförsörjningsgrad, svenska råvaror säkras för framtiden och fler arbetstillfällen skapas.

Självförsörjning Sverige
Sveriges självförsörjning idag. Källa: Jordbruksverket, SCB.

Välj svenska livsmedel, råvaror och växter

Under krisen har vi sett ett ökat intresse för den svenska självförsörjningsgraden och vikten att välja svenskt. När du väljer Från Sverige-märkt vara vet du att varan är född och uppfödd, odlad, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Titta efter märket Från Sverige när du handlar nästa gång så kan du även känna dig glad över att du är med och stöttar Sveriges bönder och odlare.


Mer information

In och följ LRF och LRF Ungdomen på Instagram

Goda skäl att välja svenskt!

Aktuellt

Närproducerat

Närproducerat är viktigast enligt Matrapport 2020

Närproducerat är fortsatt viktigast när det kommer till vilka produktegenskaper konsumenterna värderar högst enligt Food & Friends matrapport 2020.

Hurra för Sveriges bönder!

Hurra för Sveriges bönder! Följ dem på Instagram!

Under krisen har Sveriges bönder fortsatt jobba för att vi ska få mat på bordet. Under #farmingasusual och #vifyllerhyllorna kan du se deras bilder från vardagen.

Lidl

Upptäck Från Sverige-märkta varor på Lidl

Lidl har ett brett sortiment av Från Sverige-märkta produkter som de jobbar för att lyfta fram på förpackningar och i butik. Nästa vecka, vecka 29, gästar de Från Sveriges Instagram.