från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Högsäsongen för svenskt höstlamm börjar nu

Publicerad Aktuellt Företag I säsong Konsument

Nu är det högsäsong för det svenska höstlammet och många butiker har kampanj för att lyfta det svenska lammet. Under två veckor kommer vi och Svenskt Kött lyfta lammet i vår kommunikation. Och för att göra det enkelt för dig som vill veta mer om höstlamm, få fakta, recept och inspiration, har vi samlat vår information på ett ställe - höstlamm.se.

Höstlammen föds under våren och har betat friskt gräs ute i hagen hela sommaren. Förutom att du får ett smakrikt, ljust och mört kött när du väljer svenskt höstlamm, får du många mervärden på köpet.

Om det kan du läsa här på frånsverige.se, men även på nya höstlamm.se, där du hittar information, fakta, recept och inspiration. Sidan fylls på med ny information under de närmaste veckorna.

Läs mer på höstlamm.se

Tagga gärna dina bilder och inlägg med #höstlamm i sociala medier.


Mer information

Visste du detta om svenskt lamm?

 

 

Relaterade inlägg

ketchup

Nu finns det Från Sverige-märkt ketchup i hyllorna

Systrarna Lisa Lönner och Maja Påhlman lanserar nu sitt nya varumärke ”Finaste av” där syftet med det nya varumärket är att öka andelen svenska produkter i matbutikernas hyllor. En av de första produkterna är Från Sverige-märkt ketchup.

knäckbräck

Mackanskost tips på julgodis – knäckbräck

Är du också trött på kladdiga knäckformar som vickar och het knäck på fingrarna? Då tipsar Marcus Frank om att göra knäckbräck på svenska råvaror. Här kan du ta del av receptet.

Det vill svenskarna helst ha på sitt julbord

Det viktigaste i planeringen av julbordet är att maten är svenskproducerad och inte för dyr. Det visar Livsmedelsföretagens stora julmatsundersökning som du kan ta del av här.