från sverige

Tillbaka

Här är kockprofilerna i juryn för Årets Kock 2018!

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

En lång rad av Sveriges mest meriterade och prisade kockar sitter i juryn när vinnaren av Årets Kock 2018 koras på Kungl. Tennishallen i Stockholm fredagen och lördagen den 28-29 september.

Årets Kock 2018 09 12

Kockprofiler i juryn

Finalisterna i Årets Kock 2018 har en kunnig och erfaren jury att övertyga med kockprofiler som Daniel Berlin, Frida Ronge, Paul Svensson, Malin Söderström och Tommy Myllymäki. För sjätte året i rad medverkar även Prins Carl Philip, beskyddare av Årets Kock, under finalens andra dag.

Hemliga tävlingsmoment

Tävlingsmomenten är till stor del hemliga för de tävlande. Därför kommer även juryn för respektive tävlingsmoment kommuniceras först när tävlingen startar och två jurymedlemmar är bortplockade ur listan nedan för att inte avslöja något i förhand.

Juryns ordförande är Stefan Karlsson. Juryn bedömer matlagningsmomenten utifrån smak och presentation. Det finns även en metodjury som tittar på de tävlandes mise en place, hygien och handlag i tävlingsköken.

Jury Årets Kock 2018:

  • Adam Dahlberg, Adam & Albin
  • Alexander Sjögren, Mutantur
  • Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog
  • Daniel Höglander, Aloë
  • Filip Fastén, Årets Kock 2014, Agrikultur
  • Frida Ronge, TAK
  • Henrik Norström, Lux restauranger
  • H.K.H. Prins Carl Philip
  • Håkan Thörnström, Thörnströms kök
  • Jacob Holmström, Gastrologik
  • Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996, Parks and Resorts Furuviks Havskrog
  • Jonas Siljehammar, vd Visita
  • Magnus Ek, Oaxen
  • Malin Söderström, Restaurangen Moderna Museet och The Fishery
  • Mathias Dahlgren, Matbaren och Rutabaga
  • Niklas Ekstedt, Ekstedts
  • Patrik Hansson, vd Arla Sverige
  • Paul Svensson, Fotografiska och ReTaste
  • Sayan Isaksson, NŪ
  • Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen
  • Stefano Catenacci, Hovtraktör, Operakällaren
  • Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Lilla Ego
  • Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007, Svenska Brasserier och Julita Wärdshus
  • Ulrika Brydling, Brydlings
  • Viktor Westerlind, Årets Kock 2009, Frantzén

H.K.H. Prins Carl Philip i juryn – läs mer här

Allt om programmet och tävlingen


Träffa Från Sverige på Årets Kock 2018!

När Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning – går av stapeln den 28-29 september är ursprungsmärkningen Från Sverige stolt partner till tävlingen. Från Sverige träffar du tillsammans med Svenskt Kött i första hallen, där två Årets Kock-vinnare serverar smårätter av svenska råvaror, och tillsammans med Äppelriket i inre hallen, där du bjuds på äppelprovning och must av smakrika svenska äpplen.

Köp biljetter här!


Mer information

Vi ses på Årets Kock med Svenskt Kött & Äppelriket

Delfinal: Här är de åtta finalisterna i Årets Kock 2018!

Företag som ursprungsmärker med Från Sverige

Fakta, inspiration och recept – Svenskt Kött

Välkommen till Äppelriket Österlen 

Delfinal: Årets Kock – namnen på de 16 som går vidare till dag 2

Från Sverige stolt partner till Årets Kock 2018!

Aktuellt

Ostfestivalen är Sveriges största ostbricka

Den 15–17 februari dukar svenska mejerier upp smaksensationer från norr till söder på Münchenbryggeriet i Stockholm. Vi är på plats på fredagen med ost och gnuggisar.

Klimatsmart välja svensk ost istället för importerad

Ur klimatsynpunkt lönar det sig att välja närproducerat, inte minst när det gäller ost. Ta del av beräkningarna från LRF inför årets Ostfestival i Stockholm i helgen.

Svenskmärkning är en garanti även på restaurang

Svenskt Kött skrev en pressnyhet den 24 januari angående att en skåpbil med ett ton kalvkött stoppades under en poliskontroll på Öresundsbron.