från sverige

”Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.” 

Tillbaka

Här är finalisterna i Årets Kock 2022

Publicerad Aktuellt Företag Konsument

Efter två intensiva kvalificeringsdagar på Stockholms Hotell- & Restaurangskola, med flertalet tävlingsmoment, har juryordförande, Tommy Myllymäki tillsammans med juryn utsett de åtta kockar som går vidare till final i Årets Kock 2022 – SM i professionell matlagning. Stort grattis säger Från Sverige-märkningen som är stolt samarbetspartner till Årets Kock!

årets kock 2022

Finalisterna i Årets Kock 2022. Pressmeddelande Årets Kock 2022 06 15.

Här är finalisterna till Årets Kock 2022

1. Anton Kardell, Human, 335p
2. Ola Wallin, Hällsnäs Hotell & Restaurang, 315p
3. Oskar Persson, Restaurang Publiken, 275p
4. Jessie Sommarström, Urban Deli, 260p
5. Martin Anneflod, Spiseriet, 260p
6. Tobias Lundgren, Wedholms Fisk, 245p
7. William Brittsjö, Etoile, 240p
8. David Forsman Törnkvist, Lilla Ego, 215p

”Mycket hög nivå”

– Vi har haft en spännande dag där juryn smakat på totalt 24 rätter, varav många hållit en mycket hög nivå. Det har varit ett otroligt svårt jobb att utse de 8 kockar som nu går vidare till final då den genomgripande kvaliteten varit så pass hög, men det känns som att vi har fått fram ett fantastiskt starkt startfält till årets final, säger Tommy Myllymäki, Juryordförande.

Dag två av kvalet har bestått av två tävlingsmoment som de tävlande haft totalt 3 timmar och 10 minuter på sig att genomföra. Första uppgiften var att tillaga en rätt på gurka, den kunde serveras varm eller kall, med enda kravet att den skulle vara lakto-ovo vegetarisk. Andra uppgiften hade temat hjort. Rätten skulle serveras varm och med minst ett tillbehör. Under hela dagen bedöms de tävlande på hur de arbetar i köket med metod, handlag och logistik.

svensk gurkaFörsta uppgiften var att tillaga en rätt på gurka!

Om tävlingen Årets Kock

Tävlingen Årets Kock 2022 består av tre tävlingsfaser: receptkval, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång bedömer juryn tävlingens olika delmoment. Juryordförande för Årets Kock 2022 är Tommy Myllymäki. Finalen i Årets Kock sker den 15 september.


Mer information

Till Årets Kocks pressmeddelande
Här kan du läsa mer om första kvaldagen i Årets Kock
Från Sverige stolt samarbetspartner till Årets Kock
Till Årets Kocks hemsida

Relaterade inlägg

zeta grillost

Zeta har nu lanserat en svensk grillost

För de som vill njuta av en halloumiliknande grillost med svenskt ursprung har nu Zeta lanserat en grill- och stekost tillverkad på svensk mjölk! Här kan du läsa mer.

Gällenäs Grönsaker

Gällenäs Grönsaker – “Att odla är vår livsstil”

Gällenäs Grönsaker är ett ungt familjeföretag som drivs av Anette och Peter van Schie. Idag odlar de tomater, gurkor, paprika, aubergine och chili i det 5000 m2 stora växthuset.

nybergs deli

”Bra mat till alla” från familjeföretaget Nybergs Deli

Nybergs Deli är ett familjeföretag med visionen ”Bra mat till alla”. Nybergs Deli erbjuder ett noga utvalt sortiment av god och bra mat till både till vardags och fest. Här kan du läsa mer!